Hemzsegtek a nyomozók Budapesten

Június 16-án, az első Szabadulás NagyNapján, több száz bátor jelentkező bújhatott kedvenc nyomozója bőrébe.

Ki ne szeretne egy napra sztárdetektí­v lenni? Berendezett szobák, furfangos feladványok, egyórányi önfeledt szórakozás; erről szólt az első í­zben megrendezett Szabadulás NagyNapja, amelyen több százan vettek részt június 16-án, Budapesten.

Egyedülálló műfaj Magyarországról

Budapest népszerű úti cél, akár csak egy városnéző sétáról, akár szórakozásról van szó, telis-tele van programlehetőségekkel, mégis sokan nem tudják, hogy a szabaduló szobák műfaja is Budapestről ered, és megannyi izgalmas tí­pusa közül válogathatunk. Ezért hirdette meg ezt az egyedülálló napot az élményajándékok legnagyobb webáruháza a NagyNap.hu. „Szerettük volna megmutatni, hogy milyen kivételes helyzetben vannak ügyfeleink, hiszen számos lehetőség közül választhatnak, szemben Európa nagyvárosaival, ahol még csak most kezd elterjedni ez a nem hétköznapi játékforma, a szabaduló szoba. Fő célunk az egynapos eseménnyel az volt, hogy elérhető áron, bárkinek hozzáférhetővé tegyük ezt a különleges kikapcsolódási lehetőséget. Éppen ezért fél áron lehetett belépőt venni csatlakozó partnereink szobáiba”- árulta el Zámbó írpád, az online élményajándék shop alapí­tója.

Kiszabadultak a népszerű divatbloggerek is!

Nem csak a legújabb trendekhez, de a rafinált lakatokhoz is jó szemük van a hazai fashionbloggereknek. Mi sem bizonyí­tja ezt jobban, minthogy a nagy napon, a zártkörű eseménynek otthont adó Titanic süllyedő fedélzetéről mindössze 48 perc alatt jutott ki az alkalmi blogger-nyomozócsapat. Az esemény házigazdái a Budapest with us blog szerzői Festyt faggatták arról, milyen furfangos feladványokat tartogatott a játék: „Fantasztikusan éreztem magam a játékban! Korábban még nem próbáltam hasonlót, ezért nem igazán tudtam, mire számí­thatok. Amikor bezárult a szoba ajtaja megszűnt a külvilág, és a többiekkel nagyszerű csapatot alkotva vettük sorra a feladatokat. Remek volt a hangulat, egy-egy lakat kinyitását tapsvihar követte. Bárki talált rá a megoldásra egy emberként ünnepeltünk. Különösen szeretem a logikai feladatokat, ezért igazán kellemes közös élmény ez nekem. Örülök, hogy sikeresen kijutottunk!” – mesélte lelkesen a Festy in Style blog szerzője.

16 budapesti szoba, több száz nyomozó és detektí­v

A csempész, A hadművelet, A párttitkár irodája, Időcsapda, Titanic, Rázva nem keverve; nem filmcí­mekről van itt szó! A kódnevek egy-egy szobát rejtenek. A NagyNap.hu által életre hí­vott egyedülálló budapesti akcióban 16 belvárosi szabaduló szoba vett részt, ők június 16-án egész nap várták a látogatókat megoldandó feladatokkal. Jelentkező pedig akadt bőven, az akció napjáig érkeztek foglalások a szabaduló szobákra. A nagy sikerre való tekintettel a NagyNap.hu a jövőben is jelentkezni fog hasonló tematikus napokkal, amelyen bárki kipróbálhatja magát, aki szereti a kihí­vásokat.

Megosztom