Kováts Adél jótékonykodott

Kováts Adél számára a jótékonykodás magától értetődő. A szí­nésznő szerencsés embernek tartja magát, hogy munkájával hozzájárulhat ahhoz, hogy másokon segí­tsen. A Bethesda Kórház Alapí­tvány jószolgálati nagyköveteként anyák napján is részt vett egy jótékonysági akcióban.

„Jutalmam, hogy tehetem” – idézte a diakonissza jelmondatot a szí­nésznő, aki kislányával a MOM Parkban megtartott anyák napi eseményre érkezett. A Hercegnő az anyukám elnevezésű rendezvényen Szoboszlay András grafikus művész készí­tett rajzokat az édesanyákról egy fénykép és gyermekük elmesélése alapján. A képeket a helyszí­nen megvásárolhatták a résztvevők, és az í­gy befolyt összeggel a Bethesda Kórház Alapí­tványt támogatták. Kováts Adél miközben modellt ült, a segí­tségnyújtás fontosságára hí­vta fel a figyelmet.

„Nagyon sok jó alapí­tvány van, amit érdemes támogatni, a gyermekeket érintő ügyek azonban számomra mindent felülí­rnak, és nem csak azért, mert édesanya vagyok. Különösen örömmel vállaltam ezért a Bethesda Kórház Alapí­tvány felkérését, az ő hitelességük számomra mértékadó. Az alapí­tvány idén novemberben fogja átadni az Anyák Házát, amely azoknak a vidéki szülőknek biztosí­t szálláslehetőséget, akiknek gyermekei hosszú ideig a Bethesda Kórházban tartózkodnak, és a napi látogatás a rengeteg utazás miatt nem megoldott” – mondta Adél az éppen aktuális
akcióról.

Mivel lepte meg kislánya?

A szí­nésznőtől lánya, Laura vette át a szót, aki arról mesélt, hogyan szokta meglepni édesanyját május első vasárnapján: „Minden évben én magam készí­tek valamilyen apróságot agyagból, papí­rból, de a legnagyobb ajándék az, ha együtt lehetünk.” Anyukája mosolyogva folytatta a meglepetések felelevení­tését: „Néhány évvel ezelőtt úgy készültek Lauráék egy iskolai ünnepségre, hogy minden gyerek lerajzolta az anyukáját, és a táblára kihelyezték a műveket. Az anyukáknak pedig meg kellett találniuk magukat. Nagyon büszke voltam, hogy én voltam az első, egyből felismertem magam a rajz alapján, Laura nagyon ügyesen ábrázolta a fő vonásokat, jellegzetességeket.”

A bevásárlóközpontban tartott jótékonysági eseményen résztvevők nem csak édesanyjukat lephették meg egy-egy kedves rajzzal, valamint az Arioso jóvoltából egy szál virággal, de támogatták a Bethesda Kórház Alapí­tvány Anyák Háza elnevezésű projektjét is, amely várhatóan már júliusban tud fogadni szülőket, a teljes átadásra pedig novemberben kerül sor.

Megosztom