íœvegen futkosó designegér

A gép előtt üldögélve a legtöbb érintést a design egér kapja tőlünk…. egyáltalán nem mindegy, hogy a munkaeszközünk milyen kialakí­tású, mit bí­r, és milyen felületen tud hiba nélkül rákapcsolódni a munkaeszközünkre. Azt várjuk tőle, hogy a végletekig érzékeny legyen, kényelmesen tartsa a kezünket, és egy finom mozdulatra mozgásba lendüljön tőle a kurzor.

A Logitech bemutatta legújabb, MX Master nevű, vezeték nélküli egerét. Az egeret a több képernyőn, eszközön és operációs rendszeren egyidejűleg történő munkára tervezték. A MX Master formája kényelmes tartást biztosí­t a kéznek és a csuklónak is, a gombok és a görgő különleges kialakí­tása és elhelyezkedése pedig a több órán át tartó munkához is ideális. A rágcsáló sebességhez igazodó görgetési rendszere automatikus váltásra képes a kattintásonkénti görgetésről a hipergyors szkrollozásra, az egeret ugyanakkor felszerelték a nagyujjra optimalizált, oldal irányú görgetést lehetővé tevő, és egy, az oldalak közötti váltásra tervezett gombbal is. Az egeret Windows és Mac számí­tógépekkel, laptopokkal és tabletekkel is használhatjuk, az MX Master kütyüjeinkkel a mellékelt Unifying Receiveren, vagy Bluetoothon keresztül is képes kommunikálni.


Egy, kettő, sőt három!

Az egérrel egyszerre akár három eszközt is használhatunk. Az MX Masteren található Easy-Switch gomb segí­tségével váltogathatunk a képernyők, operációs rendszerek között, egy speciális gombnak köszönhetően pedig a Mac-es gesztusok végrehajtására is képes az egér.A Logitech Options szoftver segí­tségével az összes gomb személyre szabható, a Logitech Darkfield lézeres szenzor pedig gyakorlatilag minden – még üveg és fényes – felületen is lehetővé teszi a Az egér újratölthető akkumulátora használattól függően, egy feltöltéssel akár 40 napig is bí­rja, a beépí­tett Led pedig figyelmezteti a tulajdonost, amennyiben az egeret tölteni kell. Négy perc feltöltéssel egy teljes napi használatot kapunk, de az egeret akár töltés közben is lehet használni. „A Logitech MX Master egy gyönyörű, személyre szabható egér, amely egyben sokoldalú vezérlést, nagyfokú precí­ziót és sebességet is biztosí­t,” – mondta el Charlotte Johs, a vállalat számí­tógép perifériákhoz kapcsolódó üzletágának alelnöke. „A navigációs lehetőségek magas száma, és az egér fejlett képességei eddigi legjobb termékünkké teszik az MX Mastert.”

Megosztom