2018.04.26. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Otthon, stílus, illat

Az otthonunk jóval több, mint a helyiségek, a bútorok. Hangulatok, érzelmek hordozója is.

Családi Lap
2015.04.03  11:27   frissítve: 2015.04.03 11:46
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Mindent, amit magunk körül látunk és érzünk a lakásunkban, hatnak ránk. Az emlékek, hangulatok, érzelmek ott vannak a levegőben is. Hiszen az illatok - ahogy sül a konyhában a sütemény, a nő illata átlibbenve az előszobán, vagy egy jól kiválasztott légfrissítő - felelősek egy történetért, a saját dimenzióért.
Az egyén stílusában általában a külső, a látvány, az öltözködés az, ami először beszél rólunk másoknak. Az agyunk ehhez hozzászokott, és azt igényli, hogy az információk nagy részéhez vizuális módon jusson hozzá. Az illatok érzékelése viszont, még ha gyakran háttérbe is szorítjuk, mélyen beágyazott és erős hatással van ránk. „Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a saját illatunk és otthonunk illata valóban a mi személyiségünkről beszéljen a világnak" - emelte ki Lakatos Márk stílustanácsadó.

Önismeret nélkül is választhatunk?

Az illat hihetetlen mennyiségű, komplex információt hordoz, személyes illatválasztásunkat pedig egyrészt evolúciós, genetikailag kódolt tényezők határozzák meg, másrészt lelki beállítottságunk és állapotunk. Az illatok nem csak körülöttünk, de bennünk is fontos szerepet kapnak. Pillanatnyi érzelmeinknek megfelelően illatunk is változik - mondja Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus. Például az idegesség, szorongás illatjele, amelyet a környezetünkben lévő tudat alatt is érzékelhetnek, sebezhetőnek mutat minket. Azért, hogy ezeket az információkat elrejtse, az ember sajátját elutasítva választ magának illatot, hogy az szebbnek, jobbnak, magabiztosabbnak mutassa őt. Ahhoz viszont, hogy jól válasszunk illatot, és ne a negatív, hanem a pozitív hatásokat erősítsük fel, jobban kell magunkra figyelnünk.Színek, illatok - kész a hangulat

A lakberendezések iránt érdeklődők körében az elmúlt években egyre növekvő népszerűségnek örvendő Butlers három Air Wick Life Scents illathoz komponált egyedi lakberendezési stílust. „A való életben a lakáshoz választunk illatot, mi viszont az illatokhoz alkottunk stílust, vagyis a színvilággal, az anyagok, textúrák, minták megfelelő kombinációival láthatóvá és kézzelfoghatóvá tettük az illatot - hangsúlyozta Kovács Gábor, a Butlers lakberendezési szakértője. A „Nyári Hangulatok elnevezésű gyümölcsös illatról például az élénk színek jutottak az eszünkbe. A tenger, a napfény és a szárított fa illatát idéző „Türkiz Oázisból" ragyogó fehérrel, türkizzel, csíkos mintával és tengerparti kiegészítőkkel készítettünk letisztult pihenőhelyet. Az egyik nagy kedvenc, a „Nagymama Sütije" - illathoz rusztikus asztallal, bézs tárolókkal, mintás fotellel és patinás kiegészítőkkel készültünk. Az Airwick a Butlers MOM Park lakberendezési üzlettel közösen mutatta be legújabb, áprilistól kapható termékcsaládját, amely új irányt képvisel az otthon egyedi illatának megteremtésében. Az Air Wick Life Scents többdimenziós folyamatosan változó illatkompozíciói természetes, egyedi harmóniát alkotnak, amelynek révén folyamatos mozgásban, változó intenzitással és kombinációkban érzékeljük az illatokat, éppen úgy, mint a valóságban. 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás