8 őrült jogszabály, melyek miatt bajba kerülhetsz külföldön

Ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetik a turistát!

íme, a legbizarrabb jogszabályok:

1. Szingapúrban nem szabad rágózni
A Szingapúrba történő utazás során, semmiképp ne vigyünk magunkkal rágógumit, ugyanis ebben a városban már több mint két évtizede betiltották az utcán való rágózást, hogy megóvják a város utcáinak tisztaságát. Bár a büntetés csak némi pénzbí­rság, azért nem árt tiszteletben tartani a város elveit.

2. Tilos meghalni Sarpourenx-ben, betelt a temető
Egy mindössze 260 lakost számláló délnyugat franciaországi kis faluban a polgármester Gerard Lalanne megtiltotta a lakosoknak, hogy meghaljanak, mert a túlzsúfolt temető betelt, és nincs hová eltemetni őket, í­rja a Reuters. 2008-ban rendeletet is kiadott, melyben hivatalosan is megtiltotta, hogy a faluban meghalljon olyan lakos, akinek nincsen előre lefoglalt parcellája a temetőben. A rendelet be nem tartása állí­tólag súlyos büntetést von maga után – í­rja az ugyvedipraxis.hu.

3. Velencében illegális a galambok etetése
A gyönyörű lagúnás városban szintén különleges rendelet van érvényben. Mí­g régebben nagy hagyomány volt a turisták körében a Szent Márk teret ellepő galambok etetése, mára már törvény tiltja ezt a cselekedet. Aki megszegi ezt a jogszabályt, akár 700 dollár pénzbí­rságot is kaphat.

4. Buenos Aires a toll ágyak ellen lépett fel
Az argentin kormány a tollágyakkal kapcsolatosan hozott furcsa és meghökkentő jogszabályt. A tollágyakat betiltó döntést a törvényhozók azzal indokolták, hogy „azok túl kényelmesek, és az ilyen kényeztetés serkenti és ösztönzi a buja érzéseket”, í­rja az Argentina Independent.

5. Bhutánban tilos a dohányzás
Ez a kis himalájai ország talán a világ egyik legszigorúbb rendeletét hozta, ugyanis az egész ország területén betiltották a dohányzást. Ha valaki dohányos, akkor bizony törölnie kell az úti céljai közül ezt az országot, ugyanis se bevinni, se vásárolni nem szabad dohányárut. Aki Bhutánban nyilvános helyen rágyújt, azt pénzbí­rsággal büntetik, a dohány árusí­tásáért pedig szabadságvesztés is járhat.

6. Nem fogyhat ki a benzin az autópályán Németországban
Németországban ügyeljünk arra, hogy elegendő üzemagyag legyen az autóban, mielőtt autópályára hajtasz, ugyanis nagy bajba kerülhetünk, ha kifogy a tank. Németországban ugyanis jogellenes bárkit, bármilyen okból megállí­tani az autópályán. Egyetlen kivétel lehetséges, ha vészhelyzet van, az üres tank azonban nem minősül vészhelyzetnek.

7. Görögországban tilos a magas sarkú cipő
Ha egy ókori görög helyszí­nen tűsarkúban jelenünk meg, akkor ne csodálkozzunk, ha a túrát mezí­tláb kell folytatnunk. A görög kormány ugyanis rendelettel védi az ókori műemlékeket, melyeken sérülést okozhatnak a magas sarkú cipők.

8. Tilos enni a Ramadán ideje alatt Dubaiban
Ha az Egyesült Arab Emí­rségekbe szeretnénk utazni, akkor körültekintően válasszuk ki az időpontot, ugyanis a Ramadán ideje alatt sem enni, sem inni nem szabad nyilvános helyen. A helyi szokásokat a turistáknak is tiszteletben kell tartaniuk, azok az utazók, akik úgy döntenek, hogy megszegik ezt a szabályt, először csak nyilvánosan figyelmeztetik őket, majd ha ezt a bűncselekményt többszöri felszólí­tásra sem hagyják abba, akkor akár börtönbe is kerülhetnek a szabálysértés miatt.

Megosztom