Magyar rekord Nassfelden

A legkedvezőbb pályafeltételek mellett került megrendezésre most szombaton, február 28-án, a karintiai Nassfelden a világ leghosszabb sí­bajnoksága. Több mint 500 hobbi sportoló mellett számos profi versenyző is indult a Nassfeldi trófea megszerzéséért.

0:416:43,2 legjobb idővel, a 31 éves karintiai Josef Durnik vehette át fődí­jat, aki az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen fantasztikus eredménnyel bizonyí­totta a sí­tudását. A nassfeldi verseny, a 26 km-es hosszával a Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyzést nyert. A televí­ziós műsorvezető Armin Assinger, egykori élversenyző, egyben házigazdája és névadója a versenynek, csütörtöki, a célegyenesben elszenvedett sérülése ellenére részt vett a dí­jkiosztó ünnepségen is. 10,7 másodperces lemaradással Burkhard Bí¤r végzett a 2. helyen. Az egykori világklasszis salzburgi sí­futó, Hans Enn nyerte el a bronzérmet 0:47:03,0 időeredménnyel. Hazánkból Neuberger György érte el a legjobb eredményt, aki 0:56:37,1 időeredménnyel az erős középmezőnyben, a 297. helyen, jó eredménnyel végzett! Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

A női versenyszámban a karintiai Nicole Galle aratott győzelmet 0:48:22,9-es időeredménnyel. Őt követték a sorban második illetve harmadik helyen Alexandra Grabner szintén Karintiából 0:49:01,9-es idővel, illetve az olasz Giusy Rottonara 0:50:05,-as idővel. Legjobb csapat kategóriában a,, Kleine Zeitung” végzett az első helyen ( 03:12:28,9), második és harmadik helyen a Möllrokets és a Finanzsportverein Kí¤rnten 1 végeztek 0316:01,8 valamint 03:16:11,3 időeredménnyel.

A világ leghosszabb sí­versenye számos tekintélyes résztvevőt is mágnesként vonzott magával Nassfeldre: A szlovéniai hí­resség Bojan Krizaj (56. helyezés) mellett az Ö3 -Dj résztvevője Alex List (136. helyezés), valamint Christoph Schmölzer ( 32. helyezés) – az evezés kétszeres bajnoka mellett a karintiai kerékpáros Pao Wrolich ( 39. helyezés), vagy az egykori világkupabajnok Claudia Strobl ( 12. női kategóriában) és Andreas Berger ( 178. helyezés) – egyike a leggyorsabb osztrák sí­futóknak is egyaránt starthoz álltak és megmérettették magukat.

Méltó ünnepséggel, a “Winners Party”-val zárult a nagyszabású rendezvény, a célegyenes területén, a Millenium Express sí­felvonó völgyállomásánál, Tröpolachban. A nézők és a résztvevők szemet gyönyörködtetésére egy különleges divatbemutató is megrendezésre került az Alpe Adria Manufaktur Strohmaier jóvoltából.

Megosztom