2018.05.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Tavaszváró receptek a mediterrán hangulatért

Lassan fogasra akaszthatjuk a télikabátunkat, miközben a piacok újra megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel.

2015.03.02  09:41   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ezért négy gasztroblogger a melegebb napok és a mediterrán paradicsomos hangulat jegyében négy különböző tavaszváró receptet alkotott, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük.
1. Csirkemell steak spenótos, póréhagymás rizzsel és pirított baconnel

Hozzávalók:
1 szelet csirkemell
1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
egy nagy marék bébi spenót
½ bögre barna rizs
1-2 szelet bacon
egy apró darab póréhagyma felkarikázva

Elkészítés:
Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a ½ bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval.
A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk.
A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul.
Már csak a tálalás van hátra.

A receptet a 11ground.com készítette.


2. Paradicsomos csirke steak rukkola ágyon, karamellizált lilahagymás sült batátával, pirított tökmaggal
szórva

Hozzávalók:
tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap4 szelet csirkemell
1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm)
1 fej lilahagyma
2 közepes édesburgonya
1 evőkanál tökmag
olívaolaj
só, bors, kakukkfű tökmagolaj (opcionális)

Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra.
A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
Egy sütőzacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni.
Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam.
Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin. Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni.
A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg.
Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal.

A receptet a Nassolda.receptneked.hu készítette.


3. Mediterrán csirkemell falatok színes paprikás - fokhagymás penne ágyon parmezánforgácsokkal

Hozzávalók:
2 szelet csirkemell
1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
4 nagyobb gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
frissen őrölt vegyes bors (fehér, zöld, rózsa, fekete)
frissen őrölt (Himalája) só
4 dkg parmezán sajt
30 dkg penne
3 liter víz
1 púpozott evőkanál só

Elkészítés:

Vágjuk vékonyabb csíkokra a kaliforniai paprikákat.
Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót és főzzük meg benne a pennét.
Melegítsünk fel közepes hőfokra egy száraz serpenyőt, bújtassuk a papiruszba a csirkemelleket és tegyük a serpenyőbe. Süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
Ha megsültek a csirkemellek, szedjük vágódeszkára és a papirusszal lefedve hagyjuk pihenni 5-6 percig, mielőtt felszeleteljük.
Forrósítsunk fel egy száraz, tapadásmentes serpenyőt. Öntünk bele 1 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a paprika csíkokat, és rázogatás nélkül hagyjuk 1-2 percig pirulni.
Egy másik serpenyőt közepesen forrósítsunk fel, öntsünk bele a 2 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Pirítsuk 1 percig úgy, hogy ne barnuljon meg. Adjuk hozzá a fehérbort, sót, borsot, majd hagyjuk elpárolódni az alkoholt. Akkor jó, amikor krémessé válik az olívaolaj a fokhagymával.
Adjuk hozzá a frissen leszűrt pennét és alaposan keverjük át, majd adjuk hozzá a grillezett paprikákat.
Szedjük tányérra a zöldséges pennét, szeleteljük fel a szaftos, mediterrán csirkemelleket, és rendezzük el a tányér egyik felén. A másik felére forgácsoljunk parmezán sajtot.

A receptet a Nemvagyokmesterszakács.blogspot.hu készítette.

4. Mediterrán csirke

Hozzávalók:
1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
50 dkg csirkemell felszeletelve
1 kis pohár tejföl
2 közepes méretű sárgarépa nagyon apró, vékony csíkokra vágva
2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
1 csomag Tortilla lap (8-10 db)
fél fej jégsaláta apróra vágva
egy kisebb kígyóuborka apró, vékony csíkokra vágva
+ tetszőlegesen zöldségek
A dresszinghez keverjünk össze:
1 fej vöröshagymát apróra kockázva
2 evőkanál étolajat
2 evőkanál vizet
2 evőkanál 10 %-os ecetet
1 csapott mokkáskanál sót
1 teáskanál oregánót
1 csapott evőkanál cukrot

Elkészítés:
A dresszinget hagyjuk egy kicsit állni, majd kanalazzuk rá négy felszeletelt paradicsomra és ízlés szerinti mennyiségű mozzarella sajtra.
A csirkemelleket négy darab két centis szeletre vágjuk. Fektessük őket egymás mellé a papiruszba, majd felhevített serpenyőben süssük meg. Ne süssük közepes lángnál erősebben! 5 perc után fordítsuk át, majd süssük további öt percig.
A serpenyő aljára odasült fűszerekre tegyünk két evőkanál étolajat, és süssünk rajta répát.
Vágjuk össze a salátát és a kígyóuborkát, és csíkozzuk fel a húst is.
Amikor a répa elkészült, keverjük hozzá a tejfölt, a salátát és az uborkát.
Adagoljuk serpenyőben felmelegített Tortilla lapokba.

A receptet a Rupanerkonyha.cafeblog.hu készítette.

cimkék:
tavasz, receptek




A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás