FARSANG FíNK NÉLKíœL?

Ugye nem! Az í­zlések eltérhetnek, van, aki a töltöttet szereti, van, aki a csokisat, mások a lekvárosra esküsznek.

A fánk az 1400-as években érkezett meg Európába, és ekkor lett népszerű Angliában, Németországban és Hollandiában is. Ekkoriban viszont inkább ették sósan, mondjuk gombával töltve. A háziasszonyok tudománya viszont rendre megbukott, a fánk sokszor maradt belül nyers, ehetetlen. Úgy tartják, í­gy járt 1847-ben egy hajós kapitány is, akinek a konyhából küldték fel a forró fánkot. Ez azonban nem sült át rendesen, pláne, hogy vihar hányta-vetette a hajót ide oda. Mérgében a kormánykerék egyik küllőjére szúrta, majd később leküldette, hogy csináljanak vele valamit. A szakács sajnálta kidobni, ezért újrasütötte. íllí­tólag ekkor jöttek rá, ha nincs közepe, és í­gy formázzák, tökéletes lesz. A fánk azóta is változik, csak népszerűsége töretlen. Idén a vásárlói visszajelzések hatására döntött úgy a Tesco, hogy megújí­tja fánkkészletét. A kí­nálatot az új, gyümölcsös töltelékkel í­zesí­tett minifánkok tarkí­tják. A legtöbb vevői szavazat alapján készí­tették el az új, málna és pisztácia í­zű fondant-os fánkokat. A fehér mázba gyümölcs kivonat került, í­gy a megújult finomságok gyümölcs í­zűek és gyümölcsös illatúak lettek, valamint gyümölcs darabokat is tartalmaznak.

Megosztom