2019.01.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Nassfeld, ahol nemcsak síelni lehet

Jéggolf, hótalp, snowkite és a többiek.

Bauer Zsuzsa
2015.01.29  15:43   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Bár az osztrák síterepen több mint 110 kilométer pálya hívja az alpesi síelőket, a téli sportok szerelmesei egyéb mozgásformákat is kipróbálhatnak itt. Karintia legnagyobb sícentrumában a csendes sífutástól kezdve az izgalmasabb jéggolfon át egészen az adrenalinszintet felpörgető snkowkite-ig számos lehetőség várja a kalandra éhes látogatókat.
SÍELÉS NASSFELDEN
Hogy tökéletessé tegyük családi téli pihenését és megtaláljuk önnek a legmegfelelőbb szállást és ajánlatcsomagot, várjuk önöket a Nassfeld Budapest Irodában (1052 - Budapest, Fehérhajó u. 8-10. Félemelet 4., Tel: +361 329 6355, E-mail: magyar@nassfeld.at),

Sífutás - gyönyörű panoráma mentén

Az alpesi sízésnél hamarabb elsajátíthatjuk a sífutás csínját-bínját. Ehhez a sportághoz nincs szükség annyi védőfelszerelésre, és a ruházat, valamint a síléc és a sícipő is másként van kialakítva. A sífutók általában előre kialakított nyomvonalban haladnak, futáshoz vagy korcsolyázáshoz hasonló mozdulatokat végeznek. Az utakat gyakran gyönyörű panoráma szegélyezi, bármikor meg lehet állni pihenni. Az első pillanatra könnyűnek tűnő sífutás valójában kemény izommunkát igényel. A kellemes izomláz szinte kivétel nélkül garantált!

Hótalp - jeges ösvényeken át
A hótalpas túrák is kedveltek a téli sportok szerelmesei körében. A hótalp egy olyan - általában műanyagból készült - eszköz, amelyet a bakancsra erősítenek, és ezáltal gyaloglás közben kevésbé süllyedünk bele a hóba. Az alján található vasfogakkal pedig meglepően könnyen lehet feljutni a meredek, havas-jeges hegyi ösvényeken.Snowboard - igazi életérzés!

Aki túl visszafogottnak találja a sífutást vagy a hótalpazást, annak érdemes snowboardra pattannia. A deszkával való siklásnak többféle változata van. Az Alpin-stílus lényege a sebesség. Annak találták ki, aki szereti a teljesítményt, a versenyszellemet, a száguldást. Az extrém carving vagy funcarving változatában a deszkás kanyarodás közben teljes testével a havon fekszik, majd onnan felváltva átdől a másik oldalára. A Freestyle kedvelői kötöttségek és szabályok nélkül ugratnak, forognak, pörögnek, trükköznek egész nap a különféle extrém elemekkel tarkított snowboard-parkokban. Sokan közülük hiphop zenére „rázzák", lóg rajtuk a nadrág, az underground életstílust követik. Ez egy életérzés! A Freeride-stlus követői elhagyják a kialakított pályákat, és birtokba veszik az érintetlen területeket. A szűz hóban siklanak, eggyé válnak a természettel. Ezekre a kiruccanásokra azonban csak hegyi vezetővel menjünk, aki segít megtalálni a lavinamentes területeket.Snowkite és jéggolf - ínyenceknek ajánljuk

Az elmúlt néhány évben született egy új téli sportág, a snowkite. A merész és meglepő sport űzői kite-tal, vagyis egy nagy, irányítható sárkánnyal és a szél erejével húzatják magukat snowboardon vagy sílécen a havas mezőkön és emelkedőkön át.
Újabb őrület a jéggolf. A pályát a befagyott tavon úgy alakítják ki, hogy hasonlítson az „eredeti", füves változatához. A jeges viszonyok között azonban nem fehér, hanem narancssárga labdával játszanak. A sportág valójában több évszázados múltra tekint vissza. Ezt bizonyítja Aert van der Neer 17. századi holland festő festménye, amelyen golfozáshoz hasonlító pózban áll néhány férfi az egyik holland csatorna befagyott felszínén, kezükben ütőket tartanak.

Tippek a biztonságos szánkózáshoz

  • Két évnél fiatalabb gyerek háttámlás, biztonsági öves szánkóban üljön, lehetőleg lankás terepen húzzuk.
  • Két éves kor felett is érdemes a biztonsági ülést választani, de már merészkedhetünk lejtős terepre. Jó megoldás a kétszemélyes szánkó, amin a biztonsági ülés előtt vagy mögött elfér egy felnőtt is.
  • Csak akkor válasszunk lejtős szakaszt, ha megfelelően tudjuk irányítani a szánkót, bobot.
  • Kerüljük a fás, egyenetlen, sziklás, kavicsos terepet. Ez ugyanis balesetveszélyes, és a szánkót is tönkreteszi.
  • A fagyott, jeges terep sem szánkózásra való, mivel rajta a szánkó gyorsabban csúszik és irányíthatatlanná válhat.
  • Maradjon kellő hosszúságú hely arra, hogy a szánkó meg tudjon állni.
  • Figyeljünk az előttünk csúszóra, tartsuk a megfelelő követési távolságot.
  • Úton, járdán, úttest mellett és sípályán tilos szánkózni.

 

Síeljen Nassfelden 3-4-5-6 vagy 7 napot síbérlettel együtt már 40 euró/éj ártól az akciós „Nassfeld SkiHit" csomaggal!: http://www.austria.info/hu/nassfeld/nassfeld-ajanlat-2459442.html

5% kedvezmény a síbérlet árából!: http://www.austria.info/hu/nassfeld/nassfeld-2459362.html

Nassfelden a gyerekek INGYEN síelnek! http://www.austria.info/hu/nassfeld/nassfeld-ajanlat-2459417.html

1 éjszakát INGYEN adunk Nassfelden! http://www.austria.info/hu/nassfeld/nassfeld-ajanlat-2459437.html

 

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás