ThetaHealing, az öngyógyí­tás művészete – 4. rész

Mindannyiunkat ért már csalódás. Becsaptak minket, vagy éppen mi hazudtunk másnak. Megbántottunk valakit, vagy talán mi haragszunk ugyanezért valakire. Szeretnénk a nehezteléstől megszabadulni, vagy éppen soha nem akarunk megbocsátani, mert annyira fáj. De lehet, hogy éppen önmagunknak nem akarunk megbocsátani? A ThetaHealinget bemutató cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Albert-Bernáth Annamária ThetaHealing tanár í­rása.

Hogyan hatnak ezek a rossz érzések ránk? Miért épp í­gy közelí­tjük meg? Mert a mások felé irányuló negatí­v érzéseink a mi testünkben okoznak elváltozásokat. Nekünk szorul ökölbe a kezünk és feszülnek meg az izmaink, nekünk lesz magas a vérnyomásunk, és akár a sok stresszes év után nekünk lesz agyvérzésünk vagy szí­vinfarktusunk, nem annak a személynek, aki a feszültséget kiváltotta belőlünk.
Amikor a léleknek már nagyon fáj, és nem tudja megoldani a problémákat, leadja a testnek, amit aztán mi betegségek formájában tapasztalunk. Sok helyen olvasható, hogy melyik betegségnek mi a jelentéstartalma, de ez még nem nyújt megoldást a problémára. A ThetaHealing – az orvosok munkáját kiegészí­tve – éppen arra világí­t rá, hogy milyen történet hatására aktivizálódnak a programok a sok hitrendszer közül, amelyek a betegséget okozzák.

Hogyan jönnek létre a nehézségek az életünkben?

Mielőtt nekiindulunk az e világi létezésünknek, megtervezzük előre a nehézségeket az ütlegelő apával, az alkoholista anyával, a megcsaló férjjel, a mártí­r feleséggel, minden baráttal és ellenséggel egyetemben. A lélek alapigazsága az, hogy a szenvedésből fejlődik, í­gy megí­rja azokat magának, hogy a fejlődés következő szakaszába léphessen, és elérje azt, amit arra az életre tervezett. Majd ehhez igazí­tva, a genetika alapján kiválasztja a szüleit. És ha már itt tartunk! Soha ne kérdőjelezze meg, hogy jó anyja vagy jó apja-e gyermekének! Már csak ez okból is egészen biztosan „igen” kell, hogy legyen a válasz. De ha előre megí­rtuk, hogyan viselkedjenek velünk a környezetünk résztvevői, biztos, hogy joggal haragszunk rájuk?
Tegyük fel magunknak a kérdést: „Mit akartam magamról megtanulni, amikor megkértem X. Y.-t, hogy tegyen velem rosszat?” A válasz után ismerjük fel „cinkosunk” vállalását, amit a mi fejlődésünkért tett, és bocsássunk meg neki.

„Nyissuk meg szí­vünket félelem nélkül az ismeretlennek, és nézzünk egy gyermek ártatlanságával Isten szemébe minden emberben, akivel találkozunk. Mindez oly egyszerű.”

(Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titkaA hatékony megoldás receptje

Gondoljuk végig az életünket. Kik és mik voltak a legnehezebb, szenvedést okozó emberek és helyzetek? Mit tanultunk meg általuk önmagunkról? És ha ők mindebben segí­tettek, nem volna egyszerűbb megbocsátani nekik? Megkönnyí­tjük ezzel az életünket, letesszük azt az óriási puttonyt, melyet évtizedek óta cipelünk, mérgezve vele a saját létezésünket. A ThetaHealing rendszere további megoldásokat is nyújt.
Ami azonban fontos, hogy elkezdhetjük legfontosabb feladatunkat, amely egyben minden emberé is a földön, hogy boldogok legyünk! Nagyon sok erőt kí­vánok hozzá, amelyet leginkább a szeretetből nyerhetünk. Ne kössük feltételhez, hogy mikor áramoltatjuk ezt az energiát az életünkben. A Feltétel Nélküli Szeretet minden ember sajátja, a legnagyobb erővel bí­r, és valóban hegyeket mozgathat meg. Jön a karácsony, az újév, tisztí­tsuk meg a lelkünket és az életünket.

Megosztom