Gazdára találtak a pop-up szabadulószoba kellékei

Egy hónapon keresztül szórakoztatta a vállalkozó szellemű látogatókat az LG Magyarország high-tech pop-up szabadulószobája a Westend mellett, amely a hétvégén búcsúzott a játékosoktól. A játék online változata év végéig még elérhető, és a jövőben lehet, hogy újabb kalandokra csábí­tja majd a szabadulós játékok kedvelőit. De a kamionban használt berendezések, háztartási és szórakoztatóelektronikai termékek nagy része további hasznos LG készülékekkel kiegészülve már máshová „költözött”, az LG ugyanis úgy döntött, karácsony alkalmából az SOS Krí­zis Alapí­tvány javára adja át a napi életet megkönnyí­tő eszközöket. Az előrehozott karácsonyi ünnepségre ellátogatott a hí­rességek játékát néhány hete legjobb eredménnyel teljesí­tő Játékszí­n csapat néhány tagja is.

Az idei karácsonyi kampány kedvezményezettje az SOS Krí­zis Alapí­tvány, amely 1997 óta folytatja tevékenységét a családok és a gyermekek védelmében, átmeneti otthon nyújtásával. A szociális szektor civil szereplőjeként segí­tik a krí­zishelyzetbe került családokat, elsődleges céljuk a lakhatásukat veszetett családok segí­tése, ezáltal a lecsúszási folyamat megállí­tása, a hajléktalan lét kialakulásának elkerülése és a társadalomba való visszailleszkedés elősegí­tése, a családon belüli erőszak áldozatainak befogadása. Az alapí­tvány évről évre fellép a nők elleni erőszak megállí­tásáért, legutóbb novemberben rendeztek e témában konferenciát. A bántalmazottak érdekében az alapí­tványnak van titkos krí­zis-lakása is, illetve két krí­zisközpontja is. Az intézmény újpesti épületében került sor az előrehozott karácsonyi ünnepségre.

Fenyőfával, dí­szekkel, szaloncukorral érkeztek az újpesti házba, hogy már most hozzájáruljanak a karácsonyvárás hangulatához. A Játékszí­n nyertes szabaduló-csapatának képviseletében Németh Kristóf, Csonka András és Nagy Sándor segí­tett a ház otthon tartózkodó lakóinak felaggatni a dí­szeket és válaszolt a kicsit megszeppent gyerekek kérdéseire. De természetesen senki figyelmét nem kerülték el a masnival átkötött dobozok sem, amelyek az adományaikat rejtették, s amelyeket az alapí­tvány a felmerülő igények szerint fog majd hasznosí­tani. A hűtőszekrény például máris helyére került, hiszen nagy szükség volt rá, mivel a váratlanul érkező lakók, befogadottak részére ebben fogják tárolni a krí­zishelyzetre szánt élelmiszert. A többi eszköz is a családok benti életét és az újrakezdést fogja segí­teni, az intézmény vezetőinek döntése szerint.

„Társadalmi felelősségvállalási programunk keretében azt valljuk, hogy a jövőbe vetett hit a jelen fiataljaiba vetett hit, í­gy rendszeresen támogatjuk a szociálisan rászoruló gyermekeket, fiatalokat, családokat” – mondta el az átadón Szili Krisztián, corporate marketing manager.

Az LG Időkapuban használt termékek kalandja tehát igazán jól végződött, jó helyre kerültek és nemes célt szolgálnak. Az online játék még december végéig kipróbálható, sőt a nagy sikerre való tekintettel elképzelhető, hogy a jövőben további kalandokkal utazhatnak az érdeklődők a jövőbe, hiszen a cég elektronikai, háztartási és mobilkommunikációs termékei igazi futurisztikus felhasználói élményt tartogatnak mindenkinek.

Megosztom