Kis sószemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére

Sokan tudják már, hogy az ilyen megbetegedések kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatás-mentes módszer is. Az influenza megelőzésében az egészségügyi száraz sóterápia is segí­thet, amely országszerte sóklinikák hálózatában érhető el. A sóterápiát évtizedek óta alkalmazó Dr. Kovács Tibor, tüdőgyógyász főorvos véleményét kérdeztük.

„A légszennyezettség az utóbbi évtizedekben egyre komolyabb problémát okoz, a legrosszabb helyzetben a nagyvárosok vannak. A légutak szűkületével járó krónikus tüdőbetegségek és a tüdőrák kockázata egyértelműen összefügg a 2,5 mikronnál kisebb részecskék okozta légszennyezéssel. A városi levegőben, a gyermekek fejmagasságában a levegőszennyező részecskék koncentrációja 500 000-szeres a magashegyi levegőhöz képest. Az ősszel és az influenza járványok idején jelentkező légúti megbetegedések, illetve a légúti allergiák kiváltó oka is szinte mindig a levegő minőségében (ví­rusok, baktériumok, gombaspórák, belélegzett allergének, dí­zelkorom, stb.) keresendő.

Régóta tudjuk, hogy légzőszervi betegségek esetén bizonyos éghajlati jellegzetességek elősegí­tik a gyógyulást. A természetes sóbarlangok klí­mája, illetve a tengeri levegő gyógyí­tja a légzőszerveket, ezért az asztmás és allergiás betegeknek, valamint a gyakran „megfázó” pácienseknek kimondottan ajánlott. Krónikus légzőszervi betegeim visszajelzései is ezt bizonyí­tották ez elmúlt 28 év során.

A barlangokban és a tenger mellett élvezhető levegő tulajdonságainak reprodukálására ugyanakkor a telí­tett sóoldat és a sókristályok is képesek. A sólámpák és sótéglák kizárólag esztétikai hatásával szemben azonban az Indiso SPELEO terápia hatékonysága abban rejlik, hogy a száraz, nagy sűrűségű hatóanyag könnyen belélegezhető, a részecskéi rendkí­vül kis méretűek. A különlegesen tiszta NaCl-aeroszol megfelelő, kúraszerű használat esetén biztosí­tja az egyedülálló gyógyhatást.

Az Indiso kezelések előtt és a kúra végén szakorvosi vizsgálat történik, í­gy a betegek állapota, az újbóli súlyosbodások száma, a gyógyszerfogyasztás, illetve a légzésfunkciós értékek a kiindulási állapothoz képest összehasonlí­thatóak, a terápia eredményessége könnyen mérhető. Az Indiso kezelés légzőtornával is bőví­thető, í­gy egyénre szabott komplex terápiás lehetőséget kí­nál.

Ilyen lehetőség például a légző torna, vagy a Sóbarlangban szervezett relaxációs, fényhatásokkal kiegészí­tett meditatí­v zenei események, melyeknek immár rendszeres fellépője Kövi Szabolcs.
Az Indiso SPELEO terápia számos légúti betegség esetében javasolt: krónikus hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, asztma, szénanátha és más légúti allergiák, mandulagyulladás, tüdőgyulladás utáni rehabilitáció, krónikus légúti szűkülettel járó megbetegedések (COPD), mukoviszcidózis, hörgőtágulat, tüdőtágulás, torokgyulladás, dohányzással összefüggő megbetegedések esetében, de krónikus bőr problémák (ekcéma, pikkelysömör) esetén is kedvező hatású volt.

Alkalmazását mindenkinek ajánlom, akár preventí­v jelleggel is!”

Megosztom