Hogyan kezelhetjük hatékonyan a pigmentfoltokat?

Alapvető különbség a kettő között, hogy mí­g a szeplők főként fiatalokon, kis átmérővel jelentkeznek, addig a pigmentfoltok inkább idősebb korban alakulnak ki, és egészen nagyok, akár 10 milliméteresek is lehetnek.

„Az egyenletes, homogénszí­nű bőr esztétikus látványa, sokak számára vonzó. Ez feltehetően összefügg a fiatalság és az egészség képzetével is, hiszen az idősödő bőrön jellemzőbbek a pigmentfoltok, és számos betegség is járhat a pigmentáció zavarával. Az öregedés során a pigment termelődés folyamata is veszí­t tökéletességéből, í­gy kialakulhatnak kisebb-nagyobb pigmentfoltok és a pigment termelés kimerüléséből adódó szí­nhiányos területek is. Egyéni hajlam kérdése, hogy kinél milyen intenzitással és mennyi idő után jelentkeznek a különféle elszí­neződések a bőrön”– árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, aki azt is hozzátette, hogy az elszí­neződés olykor nagyobb területet is érinthet. „A probléma jellemző módon a fehérebb, világosabb bőrön jelentkezik, de természetesen örökletes tényezők, hormonális változások és a környezeti hatások, főként a túlzott napozás is közrejátszhatnak kialakulásában.”

Ősztől tavaszig halványí­tsuk a pigmentfoltokat

„Mivel a bőrben lévő festékanyag fontos szerepet játszik a nap károsí­tó hatásának kivédésében, a fokozott napsugárzás pigment termelésre készteti a bőrt. Ha a pigmentáció folyamata nem egyenletes, akkor bizonyos helyeken sokkal gyorsabban termelődik a festékanyag, mí­g máshol kevésbé, í­gy egyre kifejezettebbé válnak a különbségek. Eleinte a bőr kifakulásával eltűnhetnek ezek a foltok, de egy idő után egyre erősebbé válnak, hiszen mindig már egy kis szí­nkülönbségről indul újra a folyamat”– meséli a szépségszakértő, aki azt is elárulja, mit tehetünk ellene. „A pigment halványí­tó termékek általában enzimgátlás útján fogják vissza a festékanyag termelődésének folyamatát. Ennek köszönhetően alakult ki az az általános nézet, hogy nyáron egyénre szabott, de erőteljes fényvédelemmel védjük a bőrt az UV sugárzással szemben, ősztől tavaszig pedig halványí­tsuk a pigmentfoltokat! A Fytofontana Stem Cells őssejtes termékcsalád pigment halványí­tó emulziója 25-ös fényvédő faktorral védi a bőrt a napsugárzás pigmentfokozó hatása ellen, ezért nappali alkalmazása javasolt és a nyári hétköznapokon is használható. Éjszakára jól kombinálható a pigment halványí­tó szérummal, mely nem tartalmaz faktort. A korszerű pigment halványí­tó összetevők hatását tovább fokozza a bőrmegújí­tó őssejtes komplex. Célja a bőr fiatalosabb működése, melyhez hozzátartozik az egészségesebb pigmentációs folyamat is. A szérum és a 25-ös fényvédelemmel rendelkező emulzió együtt is használható, éjszakai és nappali bőrápolásra. Hatásukat megalapozza a gyógynövény kivonatokat tartalmazó, kétfázisú arclemosó, mely szintét tartalmaz depigmentációs összetevőt. A kéz foltjaira egy speciális bőrfiatalí­tó, bőrmegújí­tó emulziót fejlesztettek ki, pigment halványí­tó komponensekkel.”

Megosztom