2019.01.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Mindenki keresi a boldogság kulcsát

A Boldogságprogram segít megtalálni - 2. hónap

Csete Nikoletta
2014.12.08  15:33   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A boldogság tanulható és fejleszthető képesség! Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő megálmodott egy tudományos alapokon nyugvó ingyenes programot, ahol bárki megtanulhatja, hogyan lehet harmonikusabb az élete. Októberben a boldogságfokozó optimizmus állt a középpontban, amelyet akár a gyerekek is elsajátíthatnak. Csete Nikoletta Nia, a Boldogságprogram koordinátorának cikksorozata a Családi Lapban.
Októberben az optimizmust gyakoroltuk, hiszen a pozitív életszemlélet nagymértékben fokozhatja a boldogságot. Programunk azonban nemcsak a felnőtteknek szól, hanem gyerekek is részt vehetnek benne.

Boldogságórák kicsiknek

Ők az óvodákban és iskolákban Boldogságórákon leshetik el a boldogságfokozó technikákat, ahol önkéntes pedagógusokkal együtt dolgozzák fel a témákat. A feladatok illeszkednek a kicsik és nagyok korához, fejlettségéhez, vannak köztük kreatív, történetíró és mesefeldolgozásra épülő részek is. Szeretnénk később ezeket a foglalkozásokat elvinni a nevelőintézetekbe, gyermekotthonokba, kórházi gyermekosztályokra, a közép- és felsőoktatásba is.


Hol tart most a program?

7719 regisztrált tag a www.jobbveledavilag.hu oldalon

116 hazai és külföldi klub

298 oktatási és nevelési intézményben érhetők el a Boldogságórák

2014. október 31-én dr. Bagdy Emőke professzor asszony, a Boldogságprogram fővédnöke köszöntötte a program résztvevőit

A mese a mindenség kulcsa

Petőné Honvári Jolán (képünkön jobbra), a Boldogságprogram gyakorló tanítója és fejlesztőpedagógusa nagyon fontosnak tartja az érzelmi intelligencia fejlesztését s ezáltal a pozitív pszichológia gyakorlati megjelenését a nevelési és oktatási intézményekben. Ő készíti el az adott hónap témájához a meséket és a szövegfeldolgozáshoz szükséges kézikönyvet a pedagógusok számára. „A mesék észrevétlenül gazdagítják a gyermekeket mind intellektuálisan, mind érzelmileg. Gyarapítja a tudásukat, műveltségüket, fontos szerepük van a személyiségük fejlődésében" - mondja Joli. A mese emellett fejleszti a kicsik érzelmi világát, gondolkodását, segíti őket az anyanyelv elsajátításában. Jung gondolatát idézve: „A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat." Joli szerint ezekben a Boldogságórákban óriási lehetőségeket rejlenek, hiszen fejlesztik a figyelmet, emlékezetet, képzeletet, olyan pozitív érzelmi élményekkel gazdagítják a gyerekeket, amelyek valóban a boldogsághoz vezető utat támogatják. Meglátása szerint nem érkezhetett volna jobb időben ez a csodálatos program, hiszen sok családban meggyengült az összetartó-védő erő, megritkultak a meghitt együttlétek és beszélgetések. A boldogság tanulható képesség Joli szerint is, így már gyermekkorban segíteni kell az elsajátítását, gyakorlását.

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás