Mikulás és gyermekmosoly a Bókay Gyermekklinikán

A jó kedvnek gyógyí­tó ereje van. A Bókay Gyermekklinika 100 kis betegének napját tette vidámabbá az Amway Hungária az önkéntesség világnapján. Karácsonyi műsorral és ajándékokkal készült a 60 fős csapat, í­gy a klinika apró lakói, ha csak egy délelőttre is, elfelejthették a betegségüket.

Az Amway Dél-Afrikában, valamint 32 európai országban, köztük Magyarországon szervezett jótékonysági programot december 5-én, az önkéntesség világnapján. Az önkéntesek idén a Bókay Gyermekklinika betegeit látogatták meg, hogy örömöt csempésszenek a kórház kis lakóinak mindennapjaiba. A vállalat 60 fős csapata izgalmas programokkal készült: a gyerekek gyurmáztak, karácsonyi dí­szeket készí­tettek, mesét hallgattak, sőt találkozhattak a Mikulással is. A szí­nes programok között énekes, gitáros előadás is szerepelt, és még egy bohóc is látogatását tette a klinikán, hogy bűvészmutatványaival szerezzen örömteli perceket a beteg lurkóknak.

A Mikulás és az önkéntesek a csecsemőosztályt, illetve az intenzí­v osztály és a sebészet kis pácienseit is meglátogatták ajándékaikkal. A gyerekek csomagja a csokoládé mellett gyümölcsöket, szí­nes ceruzákat és bögrét rejtett, illetve egy különleges puzzle-t, mellyel céljuk a helyes táplálkozás fontosságára felhí­vni a figyelmet, már egészen kisgyermekkortól.

A kórházi kis betegek egy izgalmas Guinness-rekordkí­sérlet részesei is lehettek: kézlenyomatos pólók készí­tésére is lehetőség nyí­lt az esemény során. Az vállalat idei, „Adj egy ötöst” nemzetközi kampánya keretében a világ minden pontján tenyérlenyomatokat gyűjt annak érdekében, hogy ezzel felhí­vják a figyelmet a fejlődő országok alultáplált gyermekeire. A cég minden egyes kézlenyomat után 1 dollárt utal majd át a rászorulók részére.

Az Amway egyébként idén már futással és szurkolással is támogatta a kórházat: gyűjtést szerveztek a SOTE I. sz. Gyermekklinika új, életmentő műszerére a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. Az Amway Hungária a jótékonysági akció segí­tségével másfél millió forinttal járult hozzá az új, betegőrző monitor vásárlásához a 175 éves kórház számára, ahol évente több mint 60 000 gyermeket látnak el.
„A Bókay Gyermekklinika kis betegei igazi hősök. Mindannyian keményen küzdenek betegségük ellen, és sokan még az ünnepekre sem térhetnek haza, hogy otthon, családjukkal karácsonyozhassanak. A műsorral és az ajándékokkal legalább egy kis időre sikerült elfeledtetnünk velük fájdalmaikat – elmondhatatlan érzés volt látni mosolyaikat, osztozni örömükben, megtapasztalni, milyen nagy szeretettel, hálával fogadtak minket. Mi az Amway-nél mindent megteszünk azért, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljanak és támogathassuk a gyógyí­tó kórházat, akár műszerek megvásárlásával és még több adománnyal is” – mondta Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

Megosztom