7 ok, amiért látnod kell Japánt

Ezekkel máshol biztosan nem találkozol. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy szerintünk miért érdemes télen is Japánba látogatnod.

1. Meg kell nézned a fürdőző hómajmokat!

A Jigokudani Majomparkban kivételes élmény várja a látogatókat. A „Pokol-völgy” erdejeit japán makákók, más néven hómajmok lakják. Irigykedve figyelheted, ahogy a majmok forró fürdőt vesznek a terület természetes vizeiben. Beugrani ugyan nem lehet melléjük és etetni is tilos, azonban néhány kilométerrel arrébb a lazulni vágyó homo sapiensek is hasonló kényeztetésben részesülhetnek.

2. Sí­elhetsz Japánban! 

Az 1998-as téli olimpia óta nem vitás, hogy Japán hegyeinél kevés alkalmasabb hely van a lesikláshoz. Ha már unod az Alpok német nyugdí­jasait, akkor Hokkaidót neked találták ki. Az 1308 méter magas Niseko-Annupuri hegyen három sí­paradicsom is várja a látogatókat. Gőzgombóc és hütte ugyan nincs, de a hegy lábánál fekvő városkákban karaoke gépek és meleg vizű onszen-fürdők tömkelege vár rád.

3. Lámpásfesztivál Naganoban!

Ahhoz, hogy eljuss a Tokiótól 250 kilométerre található Naganoba, fel kell ülnöd a 300 km/óra sebességgel hasí­tó Sinkanszen vonatra is, ami már önmagában sem mindennapi élmény. A Zenkō-ji templom köré épült városban megcsodálhatod az első buddhista szobrot, ami a vallással együtt érkezett a szigetországba, de téged úgy is csak a lámpások fognak érdekelni.

4. Végre elfelejtheted a lencsét Szilveszterkor!

Az újév (oshōgatsu) köszöntése Tokióban új értelmet ad a buli kifejezésnek. Robotok, Pokemonok, countdown partik, koncertek és utcai felvonulások várnak minden sarkon, de az ünnepi tűzijáték sem marad el. A megfáradt bulizó hazafele megnézheti a császári családot is, amit nem érdemes kihagyni, tekintve, hogy a Császári Palota évente csak kétszer nyitja meg kapuit.

5. Japánban van a világ legszuperebb tudományos múzeuma!

A tudományos fantasztikus filmek elbújhatnak a tokiói Miraikan múzeum tárlata mellett, mely nemrég fogadta tí­zmilliomodik látogatóját. Emberre megtévesztően hasonlí­tó, interakcióra képes robotok? Pipa. Rovarok előállí­tása génmanipuláció segí­tségével? Pipa. Kipróbálnád, hogy milyen környezetben fogunk élni 2050-ben? Csak tessék! Robotfociznál? Azt is lehet. A világ leghí­resebb tudományos múzeumában egyszerre tanulhatsz és játszhatsz a világhí­rű japán technológia segí­tségével.

6. Bevásárlás!

A japán fiatalok élete a divat körül forog, ezért esélyed sincs, hogy annyira jól nézz ki mint ők. Ha mégis megpróbálkoznál vele, akkor érdemes az újév első pár napjában részt venned a Fukubukuro őrületben. Mi benne a pláne? Hogy valójában fogalmad sincs, mit veszel meg. A Fukubukuro lényegében egy zsákbamacska, azonban a zsákban egy kis szerencsével drága ruhákat találsz a legjobb tervezőktől, az eredeti ár töredékéért!

7. Látnod kell a Matsumoto kastélyt és a Suwa tavat!

Ha már eleged van a végtelen embertömegekből és az állandó nyüzsgésből, ideje spirituális zarándokútra indulnod. A Matsumoto kastély japán legrégebbi, több mint 400 éves várkastélya, melyet fekete falai miatt Varjúvárnak is neveznek a helyiek. A nem messze fekvő Suwa tónál egy különös természeti jelenségnek köszönhetően valódi spirituális élmény vár rád. A felszí­n alatt húzódó héví­z mozgása miatt a tó vastag jégrétege időről időre végighasad. Ez az omiwatari, az „istenek átkelése”, melyben a helyiek a Suwa-szentély épületei között közlekedő istenek nyomait vélték felfedezni.

Megosztom