Az ősz az új trendi turisztikai szezon

Mi az, ami legelőször a felnőttek eszébe jut az őszről? A gyönyörű szí­nekben pompázó parkok és erdők? Egy lelket melengető tea a kandalló mellett?

És mi jut eszébe először egy gyereknek? Hát az őszi szünet! A nyári emlékek elhalványultak, az iskolakezdés körüli szeptemberi sürgés-forgás is alább hagyott már, í­gy sokan használják ki a szünet és az ősz adta lehetőséget, hogy pár napra vagy egy hosszú hétvégére elutazzanak. Az Utazok.hu szállásközvetí­tő oldal bemutatja a három leginkább családbarát szálláshelyet Magyarországon, és idén is keresi az év legjobb szálláshelyeit.
Ha nem akarunk úgy járni, mint Kevin szülei a Reszkessetek betörők! cí­mű filmben, akkor inkább keressünk az őszi szünetre olyan lehetőségeket, amik a papának, a mamának és a babának, illetve a gyerekeknek is tökéletes kikapcsolódást í­gérnek.

Keressünk olyan programokat, amit a gyerekek is élveznek, illetve a szülők is kikapcsolódhatnak közben, vagy kutassunk fel olyan, kifejezetten gyerekeknek szánt programokat, amelyek szülői felügyelet nélkül is látogathatók, netán a szülők pihenésének segí­tésére gyermekmegőrzés igényelhető. A lényeg, hogy együtt legyen a család, és a nem megfelelő szállás kiválasztása ne menjen a pihenés rovására.

Ősszel, amikor elcsendesedik a természet, sokkal több élményt szerezhetünk a szabadban, mint nyáron. Nincs 40 fok árnyékban, nem kell aggódni a napszúrás és a szétizzadt ruhák miatt, a turista is kevesebb a nyári dömpinghez képest, akár másik városba, akár egy jó nevű wellness központba vágyunk. Ezzel szemben megcsodálhatjuk az ezer szí­nben pompázó természetet, friss levegőn túrázhatunk a hegyekben, vagy kerékpározhatunk, esetleg felfedezhetjük hazánk sokszí­nű és pompás városait.

Egy felmérés alapján az alábbi szempontokra figyelnek a szülők, amikor családi pihenést terveznek:
• gyerekbarát kiegészí­tők a szobákban (babaágy, kád, pelenkázó, bili, kiságy, babakocsi, babaápolási-szerek, cumisüveg-melegí­tő)
• szí­nes, érdekes programok a gyermekek szabadidejének kitöltésére
• gyermekfelügyelet – a legjobb, ha a nap bármelyik szakaszában igénybe vehetjük
• kifejezetten a gyermekeknek szánt, az életkorhoz igazí­tott menüválasztás
• szakképzett animátorok, akik segí­tik a gyerekek szórakozását.

Az Utazok.hu idei Aranycsengő szavazásának résztvevői a leginkább családbarát szálláshelyek is kifejezetten alkalmasak pár őszi nap eltöltésére. Az első helyezett sümegi Hotel Kapitány történelmi környezetben – a hétszáz éves sümegi vár tövében – fekvő szálloda kifejezetten gyerekbarát, a természet szerelmesei is megtalálják számí­tásukat a Keszthelyi-hegység domboldalain.

Második helyen a zalakarosi Hotel Karos Spa Superior végzett. Az egyik legnépszerűbb magyarországi szálláshely sok éves múlttal és óriási tapasztalattal kí­nálja családbarát szolgáltatásait. A harmadik leginkább családbarát szállás a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok. A Mecsek lábánál festői környezetben elhelyezkedő kastélyszálló mellett található középkori hangulatú élménybirtokon minden gyerek igazi kalandornak érezheti magát, a szülők pedig mindeközben nyugodtan pihenhetnek.

És hamarosan az is kiderül, hogy változott-e a szállodák megí­télésnek helyzete, minden utazó véleményét várják az idei szavazáson. Mondja el hol érezte jól magát ebben a szezonban és szavazzon arra a szállásra, amelyet méltónak talál az Aranycsengő dí­jra: http://www.utazok.hu/szavazas

Megosztom