Szeptemberben nyitja kapuit az Élet Akadémia

A hat hétvégén tartó képzés célja, hogy a 15-25 éves fiatalok az önismereti, kommunikációs, munkavállalási, pénzügyi és egészség/életmód interaktí­v tréningek során a számukra megfelelő szakma/iskola kiválasztásához hozzáértő, személyre szóló támogatást kapjanak.

Az Élet Akadémia igazi újí­tó, hiánypótló kezdeményezés. Jelenleg ugyanis semmilyen intézményesí­tett rendszer nem létezik, ahol a fiatalok pályaválasztási kétségeivel, problémáival, megoldáshoz segí­tésével komplex módon, egységes szemléletben, személyreszabottan foglalkoznának. A kis létszámnak (15 fő) köszönhetően valóban a gyerekek egyéni igényeivel törődnek.

Deák Andrea nemzetközileg ismert fejvadász, a GreenSearch vezetője szerint a személyzeti tanácsadásban eltöltött több mint 15 év tapasztalata azt mutatja, hogy sokan évek múltán sem azzal foglalkoznak, amihez igazán értenek, és amit szeretnének. Kis túlzással állí­tható, hogy 10 emberből 8 nem a helyén van. Pedig, a gazdaság akkor teljesí­t jobban, ha a munkaerő boldog, a dogozó szereti a munkáját, s szí­vesen talál ki, alkot új megoldásokat szakmájában – állí­tja Deák Andrea, a projekt megálmodója.

Az Akadémia trénereit nyolcszáz jelentkező közül válogatták, mindannyian szakmájuk kiválóságai. Valamennyien mélyen elkötelezettek a fiatalok útkeresésének segí­tésében. A tréning törzsét képező önismereti, kommunikációs, pénzügyi, munkavállalási és életmód-tanácsadásról szóló blokkok szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Alapvetően interaktí­v, játékos, életszerű helyzetek kezelését, csoportos munkát takarnak

Túl vannak a bemutató tréningnapon, ami osztatlan sikert aratott a fiatalok körében. Az Élet Akadémia iránti érdeklődést, igényt jelzi, hogy facebook oldalukon már több tí­zezer látogató járt, hetente több százan lájkolják az oldalt.

Megosztom