2019.09.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


George Clooney pályát módosít

Az éppen második házasságra készülő hollywoodi sztár már arról ábrándozik, hogy a jövőben több rendezői munkát vállalhat.

2014.09.03  15:04   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Clooney úgy tekint a rendezésre, mint a festő, aki elkészül a művével. Nem csupán egy-egy részét adja, hanem összefogja az egész alkotófolyamatot, ezért izgatja őt nagyon a kamera mögötti munka.
A színészettel sem hagyna fel természetesen, de a karmesteri szerep a forgatáson egyre vonzóbb a számára. Első filmjét 2002-ben rendezte. Az Egy veszedelmes elme vallomásai véletlenül landolt nála. Évek óta adták-vették a forgatókönyvet egymás közt a producerek, mert senki sem látta meg benne az átütő, közönségcsalogató mozi lehetőségét.

Clooney viszont megérezte a bombasztorit a legendás showman, Charles Hirsch Barris kettős életét elmesélő történetben, akit nappal producerként ismert a világ, éjjel azonban a CIA megbízásából embereket tett el láb alól. A visszaemlékezései szerint „harminchárom emberi lényt" ölt meg a hetvenes években.

A szerény 30 millió dollárból forgatott vicces krimi jól vette az akadályt a kasszáknál és visszatermelte a gyártási költségeit. Ami ennél lényegesebb, hogy Hollywood új rendezőt avatott és George Clooney azóta is sorban készíti az olyan, másnak már rizikósnak tartott filmeket, mint a közel-keleti olajgazdaságok kulisszái mögé tekintő Sziriána, vagy McCarthy-korszak kommunista üldözéseit felelevenítő Jó estét, jó szerencsét!

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás