Kaktusz ünnep a Füvészkertben szeptember 5-7-ig

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén szeptemberben is megrendezi kaktusz kiállí­tását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben.

Sok olyan növényt is láthatunk majd, ami nem kaktusz, de ugyanolyan szárazság tűrő, és sivatagi vagy fél-sivatagi körülmények között él. A látogatók találkozhatnak Afrikában élő kavics növényekkel vagy Afrikában élő palack törzsű növényekkel, melyeknek csodálatosan szép, szí­npompás virágaik vannak.

Bemutatunk a kaktuszokkal együtt elő tillandsiákat is, melyek a levegő nedvességéből táplálkoznak. Ugyan van gyökerük, de az csak a rögzí­tésüket szolgálja. A vizet és a tápanyagokat a pikkelyszőrös leveleiken keresztül veszik fel. Láthatunk még közép-amerikai fán élő levélkaktuszokat is.

Az őszi kiállí­tás fő témája a Gymnocalycium nemzetség, mely témaválasztásnak szomorú apropója, hogy a nem olyan rég elhunyt Mánfai Gyula e terület elismert szakértője volt. Neki kí­vánunk emléket állí­tani a kiállí­tott növényekkel. Ő éveken keresztül a Kaktuszvilág újság főszerkesztője volt, és az Egyesület elnökségének oszlopos tagja volt éveken keresztül.

A kiállí­tást, mint mindig vásár is kí­séri, de a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodunk, akik számára gyakorlati ültetési bemutatót tartunk.

A látogatóinkat várja még a Füvészkert varázslatos növény világa, várja Önöket a felújí­tott Pálmaház is.

Helyszí­n: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2014.szeptember 5-7.
Nyitva tartás: 9.00-17.00-ig
Jegyárak:
Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő
Diák vagy nyugdí­jas: 500 Ft/fő
Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig) 2.000 Ft

Megosztom