2019.01.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Narancsbőr kezelése szülés után

Hogy szabaduljunk meg a cellulitisztől? FittAnyu (Varga-Nagy Judit) sorozata a Családi Lap Online oldalán. 2. rész.

2014.08.13  14:02   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Nekem is volt „szerencsém" megtapasztalni, hogy a várandósság egyik kellemetlen velejárója a narancsbőr kialakulása. Mit van mit tenni, ez egy létező jelenség a babát várók körében, kevés az olyan nő, aki ezt elkerüli a várandósság alatt. Viszont jó hír az anyukáknak, hogy eltüntetése nem lehetetlen feladat.
A cellulit alapvetően egy bőrszerkezetből adódó probléma. A bőr szerkezetét nem tudod megváltoztatni, tehát a narancsbőr nem olyan probléma, ami egyik napról a másikra eltűnik, és utána soha többet nem kell vele foglalkoznod. Döntés kérdése, hogy hajlandó vagy-e áldozatokat hozni és változtatni az életmódodon, vagy nem. Ettől függ, mennyire lesz látványos és tartós az eredmény. De melyek is ezek a változások? Mit kell azért tenned, hogy eltűnjön a narancsbőr?

1, diéta
Változtatni kell az étkezésen, csökkenteni kell a só- és koffeinfogyasztást, mellőzni a telített zsírokat, egyszerű szénhidrátokat, lisztes, cukros termékeket. Segíthetnek a narancsbőr eltüntetésében a táplálék-kiegészítők, ha megemeled a fehérjebeviteled, pl. vacsorára egy fehérjeturmixot iszol. Leginkább alacsony glikémiás indexű és sok rostot tartalmazó ételeket célszerű fogyasztani, és napi 3-4 liter vizet. A folyadékfogyasztás kulcsfontosságú a cellulit elleni harcban, ugyanis meggyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből.

2, edzés
Az edzés az egyik leghatékonyabb kezelési módja a narancsbőrnek, ugyanis a cellulit csökkenthető a vérkeringés fokozásával. Ennek legjobb módja az aerob edzés, vagyis a tartós, mérsékelt intenzitású mozgás, mint pl. a tempós séta, futás, biciklizés, aerobik, stb., lényeg, hogy serkentse a vérkeringést, és legalább 40 percig tartson.

3, masszázs
Kiegészítő terápiaként javasolnám a masszázst, abban az esetben, ha a baba már nem eszik anyatejet. A masszázs célzottan a problémás területeken fokozza a vérkeringést, ezáltal segíti a lerakódott salakanyag megmozdítását, kiürülését a szervezetből.

Azért azt ne felejtsük, hogy alapvetően az étkezésen és az edzésen múlik a cellulit elleni küzdelem sikeressége.

További tanácsok a facebook-oldalamon: www.facebook.com/FittenPozitivan

forrás: http://www.fitten-pozitivan.com


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás