Irodalmi piknik az eperfánál

Ennél a kétszáz éves fánál találkoznak Egressy Zoltán barátai augusztus 2-án, szombaton 17 órakor, hogy részleteket olvassanak fel a Százezer eperfa cí­mű regényből, amely ugyanitt, a margitszigeti eperfánál kezdődik.

„Mohák zöldelltek a hajlatokban, itt-ott finom szövésű, hártyavékony pókhálók kötötték össze az ágakat, gondolkodott, él-e egyáltalán a fa, némi múzeumjellege volt ugyanis, aztán felnézett, teniszlabda formájú labdacsokat látott a magas ágak egyikén-másikán, négyet vagy ötöt, a földön viszont sok hevert, ez lehet a termés, akkor viszont él, megtapogatta a vöröses törzset ott, ahol a szí­ne változni kezdett, ahol barnába ment át, a legfurcsább a fényessége volt, mintha lakkal kenték volna be.”

Ennél a kétszáz éves fánál találkoznak Egressy Zoltán barátai augusztus 2-án, szombaton 17 órakor, hogy részleteket olvassanak fel a Százezer eperfa cí­mű regényből, amely ugyanitt, a margitszigeti eperfánál kezdődik. A történet szerint hat ember élete gabalyodik össze a tomboló viharban egy margitszigeti eperfa alatt. Hat magányos emberé, akinek története van, és dolga egymással bár kérdés, hogy kinek, kivel, micsoda. Mintha csak azért sodorta volna őket egymás útjába a szél meg a véletlen, hogy mindezt kiderí­tsék.

Résztvevők:
Bárdos Deák ígnes előadóművész
Veiszer Alinda újságí­ró
Forgách András í­ró
Lévai Balázs újságí­ró
Szellő István televí­ziós műsorvezető
Zene: Bittner Gábor

Megosztom