Hová menjek vacsorázni a kutyámmal?

Tavaly augusztusi bevezetése óta közel tí­zezren töltötték le, és több ezer aktí­v felhasználó regisztrálta saját kutyáját a Vigyél Haza okostelefon alkalmazás rendszerébe. A most bevezetett, új funkcióknak köszönhetően még egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a kutyatulajdonosok és állatbarátok élete.

A „Vigyél Haza” okostelefon alkalmazás tavaly augusztusban indult útjára, eredetileg három fő funkciót kí­nál:
– Kóbor kutyák bejelentése fényképpel, leí­rással, GPS adatokkal
– Saját kutya regisztráció, értesí­tés eltűnés esetén
– íllatmenhelyek gazdira váró kutyáinak fényképes adatbázisa.

Az alkalmazás 11 hónap alatt 9600 fölötti letöltés számot ért el, 3300 kutyatulajdonos regisztrálta kedvencét. Az aktí­v felhasználók eddig 340 utcán kóborló kutyát jelentettek be, egy részüket be is fogadták, amí­g gazdájuk rá nem talál, eközben 110 magánszemély a Vigyél Haza applikáción keresztül is kereste elkóborolt kutyáját. 24 állatvédő szervezet csatlakozott, amelyek összesen 700 gazdira váró kutya adatait töltötték fel a rendszerbe. Az alkalmazás funkciói tehát segí­tséget nyújtanak a felelős állattartók számára, a Vigyél Haza Alapí­tvány szakértői azonban újabb igényeket is azonosí­tottak: a kutyák biztonsága mellett az állatok kényelméről való gondoskodás is egyre fontosabb szempont a kutyatulajdonosok számára.

A háziállatok egyre inkább a család részévé válnak, gazdáik szí­vesen viszik magukkal őket új helyek felfedezésére, étterembe vagy akár nyaralásra is. Erre az igényre reagálva a Vigyél Haza applikáció most egy összetett kereső funkcióval bővült. A készülék GPS koordinátái alapján segí­t megtalálni a legközelebbi
– Kutyafuttatókat
– Kutyabarát éttermeket
– Kutyabarát szállásokat

„Ma Magyarországon a becsült adatok szerint közel 2 000 000 kutya él, közülük több mint 100 000 kóborol az utcán, 10-12 000 kutya pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken várja, hogy örökbe fogadják. A Vigyél Haza alkalmazás ötlete ennek a súlyos problémának a megoldására született. Hatalmas öröm, hogy ez a kezdeményezés rövid időn belül ennyi emberhez ért el. Ez inspirált minket arra, hogy tovább fejlesszük az alkalmazást. Nagy eredmény, hogy a Telenor támogatásával ez ilyen gyorsan megvalósulhatott” – mondta el í“vári András, a Vigyél Haza Alapí­tvány alapí­tója.

„Az a célunk, hogy ügyfeleink a mobiltelefonjaik segí­tségével az élet minden fontos területén hasznos megoldások találjanak. A felhasználók ma már nem böngészőn keresztül, hanem egyre inkább egy adott témára specializált alkalmazással érik el a kí­vánt információkat. A Vigyél Haza applikáció is egy speciális, de széles réteget érintő igényre ad megoldást. Bí­zom benne, hogy az alkalmazás segí­tségével minél több elveszett állat kerül vissza gazdájához. Az új tartalmak pedig hozzájárulnak, hogy a kutyatartók megtalálják az állatbarát szállodákat, éttermeket.” – hangsúlyozta Kutas István a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A Vigyél Haza alkalmazás fejlesztésének legújabb eredményeit július 22-én mutatták be a Budapest Olimpia Parkban az érdeklődő kutyabarátok számára. A Vigyél Haza alkalmazás a Telenor aktuális TV kampányában is szerepet kapott.

Az alkalmazás letölthető a Google Play-ről: http://bit.ly/vigyel-haza-app
Bővebb információ a Vigyél Haza Alapí­tványról: http://vigyelhaza.hu

Megosztom