Vegyen részt egy barokk esküvőn!

A Barokk Esküvő egy életre szóló élményt jelent annak az ifjú párnak, akit Győr városa több száz jelentkező közül választ ki, hogy egy eredeti barokk házasságkötési ceremónia szerint keljenek egybe, melynek dí­szlete Győr csodálatos belvárosa, násznépe pedig több száz jelmezes győri lakos.

A Barokk Varázsa rendezvénysorozat pénteken veszi kezdetét, ekkor már egész Győr barokk lázban ég, de még tehetünk egy börtöntúrát a Lőcsei fehérasszony nyomában és Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadásában meghallgathatjuk a menyasszonynak adott szerelmi szerenádot is.

Szombaton a város apraja-nagyja az esti esküvőre készül, amit a hí­res barokk esküvői felvonulás vezet fel. A felvonuláson az ifjú párt nemcsak az udvarhölgyek és a násznép kí­sérik, hanem a több száz jelmezes győri lakos: lovas hintók, trombitások, táncosok, zenészek, pantomimesek, komédiások, mindenki kiveszi részét a ceremóniából. A felvonuláson megelevenednek az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség, az Erő, de az ifjú párnak szüksége van a szerencsére is, í­gy Fortuna sem hiányozhat a sorból. Az esküvő forgatókönyve egy XVII. századi magyar főúri esküvők korabeli leí­rása alapján készült: az egykori házassági szerződés, a móringlevél felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút majd az esketés után fáklyás táncosok köszöntik az ifjú párt.

Különleges programnak í­gérkezik a barokk disco, barokk performance, a bolond esküvő, az Eszterházy-palota erkélyén a toronyzene, a csalfa barokk szerelmi barangolás, a tüzes hastánc show, a Magyar Reneszánsz Együttes koncertje, az Experidance előadása a Széchenyi téren és a PR Evolution Dance Company Barokk intimitás c. produkciója az Apátúr ház udvarán.

A Barokk Varázsa rendezvénysorozaton óramese, barokk táncház, kézműves vásárok, pantomimesek, táncosok, fegyveres szí­ni játék, lövészbemutató, koncertek, vásári komédiák, szí­nházi előadások, gyerekprogramok is szórakoztatják az érdeklődőket.

Megosztom