2017.11.22. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

Melyik ételtípushoz milyen bort igyak?

Nyáron a nagy melegben sokszor nehéz eldönteni, mit is együnk, de ennél még nehezebb kitalálni, milyen bort igyunk a kiválasztott ételhez.

2014.06.17  14:23   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Legyen szó levesekről, főételekről vagy desszertről, mi segítünk eligazodni a borféleségek sokaságában, hogy a legmegfelelőbb bor kerüljön az asztalra az ételek mellé.
Ehhez nagy segítséget nyújt a Bujdosó borpárosítások térképe, ami kinyomtatva akár tányéralátétnek is használható, és nem utolsó sorban áttanulmányozva felvághatunk vele barátaink előtt.


- Tévhit az, hogy vörös húsokhoz vörösbort, fehér húsokhoz pedig fehérbort kell inni

- Az egyszerűbb, kevésbé fűszerezett ételekhez fogyasszunk fehérbort!

- A zsírosabb, nehezebb ételek mellé erősebb fehérborok vagy testes vörösborok dukálnak.

- Fűszeres ételhez fűszeres bor illik.

- A gyümölcsök és sütemények desszertbor után kiáltanak.

A térkép:

A dokumentum letölthető innen.






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás