Nyí­lik a 8. Gardenexpo!

A fantasztikus kertek mellett rengeteg újdonság, a legfrissebb kerti trendek és a tavasz illata vár minden kertet szerető látogatót március 21-23 között a Budapest Sportarénában.

Akár kertépí­tés előtt állunk, akár a teraszunkat szeretnénk kicsinosí­tani, a Gardenexpón minden kérdésre kertrekész megoldásokat találunk. A legújabb kerti bútorok, gépek, medencék, grillek, kerti szerszámok, árnyékolástechnikai megoldások és kertépí­téshez használt anyagok mind megtalálhatók a rendezvényen, ahol növényekből is bevásárolhatunk, akár a kertbe akár a balkonládába kerülnek.

Az elmúlt évek tendenciája folytatódik, a nappali szinte teljesen kiköltözik a teraszunkra, és nem kell lemondanunk a megszokott kényelemről, köszönhetően a teljesen időjárásálló anyagoknak és huzatoknak.

A kint és bent határa összemosódik, szinte úgy tűnhet, nem is kültéri bútorokat, hanem nappali ülőgarnitúrákat mutat be néhány kiállí­tó – bár kétségtelen, hogy ezek némelyike olyan kényelmes és mutatós, hogy akár a szobában is használhatjuk őket.

A kerti bútorok és wellness termékek új formákkal, anyagokkal és szí­nekkel ráznak fel a téli álomból, olyanokkal, mint a hatalmas boroshordó méretű kültéri szauna vagy a burgundi lila és málna szí­nekben pompázó garnitúra.

A helyszí­nen felépülő bemutatókertek fantázianevei már előrevetí­tik, milyen izgalmas lesz a Gardenexpo Kertpályázatának döntője, amibe látogatóként mi is bekapcsolódhatunk, ugyanis részben a mi szavazatunk alapján dől el, ki számí­that a győztesnek járó 1 millió Ft dí­jazásra a szakma és a nagyközönség elismerése mellett.

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea íœnnepen – amely a korábbi évekkel ellentétben nem külön rendezvényként, hanem a Gardenexpón belül, azonos jeggyel lesz megtekinthető – 1500 négyzetméteren csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesí­tők növényeit és kompozí­cióit.

Az esküvő témakörének bemutatása közel ezer orchideából készül, megjelení­tve az év szí­nének választott Ragyogó Orchideát is. Páratlan látványélményt í­gér a Yatsuhashi – Karesansui japánkert és az orchidea kiállí­tást és vásárt kiegészí­tő különleges bonsai bemutató is, de úszó orchidea szigetek és egy “végzet temploma” is épül a bemutatón.

Megosztom