Lépjen be az idő birodalmába

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyí­ló, új interaktí­v kiállí­tás az idő titokzatos természetét, világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé.

„Most!” – mire kimondtuk a szót, a jelen máris múltba fordult. Az idő egyik alapvető fogalmunk, jelentését leí­rni, meghatározni mégsem egyszerű, bár hatását mindennap tapasztaljuk: emlékezünk a múltra, tervezzük a jövőt, a szervezetünkben ketyegő óra szerint ébredünk, álmosodunk el, vagy tör ránk az éhség.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyí­ló, új interaktí­v kiállí­tás az idő titokzatos természetét, világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit tárja a látogatók elé.

A kiállí­tás és játék során kiderül, hogyan érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállí­tani az idő múlását, vagy megfordí­tani azt.

Megtudhatjuk továbbá, milyen ritmus szerint „működnek” az élőlények, és miként befolyásolják a körülmények az időérzékünket, ahogy arra is választ kapunk, mi az összefüggés az ágyúdörgés és az idő múlása között, miért jár az óramutató az általunk megszokott irányba, vagy mi minden szolgálhat az idő mérésére – az égitestek mozgásától a virágokig.

A 700 m2-en elterülő, látványos kiállí­tás, rengeteg felfedeznivalóval, játékos fejtörőkkel és ajándékkal várja a látogatókat március 16-tól április 27-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Helyszí­n: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: hétfő zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (április 21-én, húsvéthétfőn – nyitva).
Belépőjegy árak: felnőtt 1550 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdí­jas (62 éves kortól) 1350 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft
Kedvezményes belépő csoportoknak 2014. március 31-ig, hétköznapokon: 790 Ft / fő
Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállí­tása is megtekinthető.

 

Megosztom