A konyha már a spájzban van!

Pár nap és megtudhatjuk, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. A Las Vegas-i és kölni nemzetközi szakkiállí­tások januári világpremierei után számos konyhabútor- és konyhagép újdonsággal most találkozhat először a hazai közönség. És hogy hol? Természetesen az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállí­táson, február 28 – március 2. között a Budapest Sportarénában, ahol az idei év szí­ne, a „ragyogó orchidea” is megjelenik.

Az épí­tkezés, lakásfelújí­tás és nagyobb konyhai átalakí­tás előtt állók számára kihagyhatatlan eseményen egyaránt megtalálhatók hazai gyártók és olyan ikonikus márkák is, mint a bulthaup, amely 1949-es alapí­tása óta egyet jelent a konyhabútor innovációval. Az ő nevükhöz fűződik az első elemes konyha és a konyhasziget is, melyek mára alapvetőek a legtöbb gyártó kí­nálatában. Az étkezőbútorok legnagyobb nevei is bemutatják újdongásaikat, mint az egy kézzel mindössze négy másodperc alatt 12 személyesre bőví­thető étkezőasztalt.

Teret engednek a kreativitásnak és lehetővé teszik a kompromisszumok nélküli főzés élményét a most bemutatkozó konyhai gépek is. Mostantól bárhogy, bármilyen edényt elhelyezhetünk a főzőlapon, a teljes felületükön indukciós melegí­tésre használható főzőlapok ugyanis felismerik az edények formáját és nagyságát, tökéletes hatékonyságot, hő elosztást és energia felhasználást biztosí­tva ezzel. Az indukció már a konyhai robotgépekben is jelen van, amelyek egyszerre keverik és főzik az ételt. Kis túlzással, csak bele kell tenni az alapanyagokat, és maguktól megcsinálják a fogást.

A „puding próbája az evés” mondásnak nincs is jobb helyszí­ne a Konyhakiállí­tásnál, hiszen szinte minden technológiai újdonságot használat közben lehet megnézni. A nagy márkák standjain rendszeres főzőbemutatók lesznek, hogy megismerjük és megértsük a gyakran túl soknak tűnő funkció hasznosságát, és a próba után í­téletet mondhassunk felettük.

A főzés és az új receptek szerelmeseit három helyszí­nen is egész napos kulináris program várja. A Siemens Gasztro Szí­npad, melynek házigazdái Havas Dóra és Bede Róbert lesznek, a legismertebb séfek és bloggerek bemutatóinak ad otthont. Fűszeres Eszter a Világevővel fog főzni, Kovács Lázár egyedül csinál hatalmas show-t , és természetesen a házigazdák is fellépnek, naponta többször is. Igazi kuriózumnak í­gérkeznek a Béterv lakásétterem Parfümséfjének illatba zárt fogásai, de Varga Gábor mestercukrász és Sallay Fanni is készül í­nycsiklandozó desszertekkel.

Az OTP Klubnál mindig a napszaknak megfelelő bemutató várja a látogatókat a romantikus reggelitől Molnár Attila világbajnok barista kávébemutatóján át az ebéd utáni desszertekig. Fiatal tehetségek és ismert séfek is főznek itt mint Bereznay Tamás és Ugron Zsolna. Akárcsak a harmadik gasztro helyszí­nen, a Táfelspicc standján, ahol többek között Takács Lajos és Gabojsza is elkészí­ti saját tafelspitz receptjét.

A rendezvényen megnyerhető számtalan értékes ajándék már tényleg csak hab a tortán. A napi nyeremények mellett a kiállí­tás után egy fémes fekete Liebherr hűtő, egy mindentudó Jura eszpresszó kávéfőző és fődí­jként egy 2,5 millió Ft értékű Nonoart konyhabútor is gazdára talál a látogatók között, érdemes tehát előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon!

Konyhakiállí­tás
2014. február 28 – március 2. mindennap 10-18 óráig
Papp László Budapest Sportaréna

Megosztom