Mi a szerelem?

Nincsen tökéletes definí­ció, amellyel megfogalmazhatnánk, mi is a szerelem. Lecsaphat, mint egy mindent elsodró szélvihar, vagy lehet olyan, mint egy szelí­d lebegés. De egészen mást jelent gyermekként a tétova rajongás, kamaszként a gyötrő vágyakozás, vagy éppen az élet alkonyán a szenvedély utolsó fellángolása.

Akár ilyen, akár olyan formában lángolnak fel bennünk az érzelmek, mindenképpen kellemes, különleges, bizsergető érzés a szerelem. Vágyunk rá, mert jó szeretni és szeretve lenni. Gyerekként, fiatal felnőttként és érett, tapasztalt emberként. Minden korban, bárhol és bármikor. Valentin-nap alkalmából kicsiket és nagyokat kérdeztünk arról, mit jelent nekik a szerelem.

Mirkó (4): A szerelem az, amikor az emberek szeretik egymást és ölelkeznek.

Anna (10): A szerelem az, amikor szereti egymást egy lány meg egy fiú. Jó látni, ha együtt játszanak, a fiú bevárja a lányt, hogy együtt futhassanak. Ha kitudódik, az ciki. De ha igazi szerelem van közöttük, akkor nem foglalkoznak azzal, ha kitudódik.

Andris (13): A szerelem az, amikor azt, akit szeretsz, úgy szereted, ahogyan van.

Zsófia (18): Minden embernek vannak kisebb-nagyobb hibái, de amikor igazán szerelmes vagy valakibe, ezek a hibák eltűnnek, vagyis inkább ezekkel együtt tökéletes. Amikor szerelmes vagy, minden gondolatod a másik körül forog, úgy érzed, kiegészí­t téged, és hogy le tudnád élni vele az életed.

Dénes (28)
: A szerelem az, amikor az egyik személyt egy másik szinte teljesen a hatása alá von, és ezért nem csak egy órát, egy napot töltene a másikkal, hanem örökké vele szeretne lenni.

Johanna (33): A szerelem az a különös együttállás, amikor két ember fizikailag megalapozott vonzalma lelkileg, szellemileg is beágyazódik. Tér-, idő-, és realitásérzéket módosí­tó, hatalmas erő.

Gábor (55): A szerelem, az egy olyan bonyolult dolog, hogy nem lehet egy mondatban elmondani, regényeket lehet í­rni róla.

Megosztom