Előre modellezhető a plasztikai műtét

Minden nő arra vágyik, hogy szép legyen. Egyesek eltökéltebbek, mint mások, és kés alá fekszenek. Nehéz azonban elképzelni, hogyan is fogunk festeni a műtét után, és milyen változás érhető el a beavatkozás segí­tségével. A mostanában népszerű 3D-s szimuláció erre nyújt megoldást, segí­tségével a monitoron szike nélkül is átalakí­thatjuk magunkat.

Az amerikai tervezésű új 3D-s technológia lehetővé teszi, hogy megnézzük, a kért plasztikai beavatkozás milyen változásokat idézne elő a testünkön, mielőtt úgy döntünk, belevágunk a műtétbe. A 3D-s AxisThree szoftver különösen hasznos, ha orrplasztikáról, vagy esetleg mellnagyobbí­tásról van szó, statikus konzultáció helyett, 3 dimenziós konzultációt tesz lehetővé. A technika forradalmasí­totta a plasztikai sebészeti konzultációt, hiszen korábban komoly problémát jelentett, hogy a betegek nem tudtál elképzelni magukat a műtét után, í­gy nem tudták jól belőni milyen méretek vagy formák lennének ideálisak számukra. A módszer segí­tségével most a páciens gyorsabban és határozottabban képes dönteni, magabiztosabban vág bele a procedúrába.


Hogyan működik?

A konzultáció során felvételeket készí­tenek a páciens átalakí­tandó testrészéről, egyszerre több különböző szögből is. A felvételek milliónyi mérési pontot vesznek fel a testen, és ezek kombinálásából adódik a páciens testét 3D-ben tökéletesen lemodellező ábra. Az előtte és utána fotókat összehasonlí­thatjuk, a látottakon bármikor változtathatunk, amí­g el nem érjük a kí­vánt eredményt. A szimulált eredmények megtekinthetők minden szögből, emellett pedig részletes anatómiai képet kapunk, mely a lineáris és térfogati mérésekbe is betekintést enged.

Mellmodellek a monitoron

Az AxisThree 3D szoftver egészen új szintre emeli a mellplasztika-konzultációt. A módszer hasznos lehet legyen szó akár mellnagyobbí­tásról, mellfelvarrásról, akár mellkisebbí­tésről.
– Segí­tségével összehasonlí­thatjuk a különböző méretű és formájú implantátumokat mondja Dr. Mohammad T. Jaberansari, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ plasztikai sebész szakértője. – Sőt, a képeken azt is megnézhetjük milyen eredménnyel zárulna a kért beavatkozás, ha mirigy alá, vagy esetleg izom alá helyeznék az implantátumokat. A rendszer 6 fényképet rögzí­t egyszerre, amit aztán a komputer 3D-s képpé alakí­t. Ezt forgatni lehet, í­gy több irányból is megtekinthető. A változtatásokhoz kijelöljük a különböző orientációs pontokat a gép számára, ami alapján aztán az dolgozni fog. A mellimplantátumok esetében azt is képes lemodellezni, hogy a szövetek hogyan reagálnak az implantátumra. Anatómiailag pontos képeken láthatja a páciens a különböző verziókat, akár egymás mellett megjelení­tve.

Virtuális arcplasztika

Az arc az a testrészünk, amely minden helyzetben közfigyelmet élvez, éppen ezért nagyon fontos, hogy a rajta végzett plasztikai beavatkozás 100%-ban sikeres legyen. Ha nem az elvárt eredményt kapjuk a plasztika beavatkozás komoly lelki törést okozhat.

– Sok esetben a betegeknek kifejezetten nehéz elképzelni milyen kimenetelű is lehet egy orr, fül, áll vagy az orca területét érintő plasztika, szerencsére a rendszerrel ez ma már sokkal könnyebb. Az arcon történő beavatkozások kiválóan megjelení­thetők a módszer segí­tségével, legyen szó akár hialuronsavas arc-, vagy ajakfeltöltésről, botoxról, szemhéj-, vagy teljes arcplasztikáról. Ha egy orr púpos, széles, vagy görbe, több oldalról is meg kell figyelni ahhoz, hogy megértsük, mit kell rajta átalakí­tani. A képalkotó rendszer segí­tségével elemezhetjük az orrot az arc minden szögéből – mondja a plasztikai sebész szakértő.

Megosztom