2018.10.22. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Környezetbarát kávéspohár

Már kapható a tartós műanyagból készült Reusable Cup, ami praktikus megoldást kínál a kávé szerelmeseinek kedvenc italaik elvitelére.

2014.01.10  12:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Már kapható a tartós műanyagból készült Reusable Cup, ami praktikus megoldást kínál a kávé szerelmeseinek kedvenc italaik elvitelére, használata emellett környezettudatos döntés is. A pohár bevezetésével arra bátorítják a fogyasztókat, hogy közös erővel tegyenek a környezet védelméért.
„A Starbucks újrahasznosítható poharával olcsón, egyszerűen és hatékonyan tehetünk a keletkező hulladékmennyiség csökkentéséért. Az új termék bevezetésével célunk, hogy 2015-re az általunk felszolgált italok 5%-a ilyen poharakba kerüljön, és ezzel is közelebb kerüljünk a környezet védelme érdekében meghatározott célkitűzéseink eléréséhez" - mondta Szabó Orsolya a Starbucks Magyarország marketing specialistája.

A Reusable Cup ára 790 forint. Azok a vásárlók, akik magukkal hozzák poharaikat, 90 forint kedvezményt kapnak italuk árából, így csupán kilenc vásárlással megtérül a pohár ára. A termék olyan műanyagból készül, mely tartós, mérete pedig a „Grande", vagyis a 4,7 deciliteres kiszerelésnek felel meg. A pohár könnyű, nem foglal sok helyet, így a kávékedvelők bárhová magukkal vihetik.

A napjainkban a több mint 62 országban majd 20 000 kávézóval jelenlévő kávézó célja, hogy működése során minimalizálja a tevékenységéből eredő ökológiai lábnyomot, és másokat is inspiráljon, hogy ugyanígy tegyenek. A Reusable Cup fontos eszköz a cég működése során keletkező hulladék csökkentésére vonatkozó célkitűzések eléréséhez, hiszen az újrahasznosítható pohár csupán harminc utántöltésével több mint fél kiló papírhulladékkal kevesebb keletkezik.

A Starbucks 1985 óta kedvezménnyel bátorítja vendégeit arra, hogy saját tumblerükből fogyasszák a rendelt italt, melynek eredménye, hogy 2012-re világszerte 35,8 milliószor hozták vissza a vendégek saját bögréjüket a kávézókba, ezzel összesen 800 tonna papírhulladéktól tehermentesítve környezetüket.

2012-ben a kávézók vendégei 1,6 millióval több alkalommal hozták vissza tumblerüket, mint az azt megelőző évben. A kávézó a Reusable Cup bevezetésével kívánja folytatni ezt a tradíciót, arra bátorítva a kávékedvelőket, hogy segítsék kedvenc kávézóláncukat a környezet védelméért tett célkitűzések elérésében.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás