Snowboard Diákolimpia a Mátrában

A Magyar Snowboard Szövetség január 24-én Snowboard Diákolimpiát rendez Mátraszentistvánon 9-18 éves iskolásoknak, akik banked szlalom és slopestyle versenyszámokban állhatnak rajthoz. A győztesek osztrák edzőtábort nyernek.

A mátraszentistváni Sí­park ad helyet a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos rendezvényének, a Snowboard Diákolimpiának. A Sí­park az enyhe idő ellenére is garantálja a havat.

A jó infrastruktúrának és a rengeteg hóágyúnak köszönhetően mind a pályákon, mind az ugratókkal és korlátokkal felszerelt Funparkban elegendő hó áll majd rendelkezésre a versenyhez, amelyet a Hófesztivál keretében, január 24-én, vasárnap rendeznek.

A szervezők, a Magyar Snowboard Szövetség és a Make Some NOiSE csapata rendkí­vül alacsony nevezési dí­jat és kedvezményes buszbérlési lehetőséget alakí­tott ki az iskolásoknak, hogy minél többen nevezhessenek a versenyre.

Korosztályok:

Az értékelés korosztályonként és nemenként történik. A felsőoktatási plusz pontok szerzésének feltétele pedig, hogy minimum 8 induló legyen az adott korcsoportban.

I. kcs. 2003-ban v. később születettek
II. kcs. 1999-2002-ben születettek
III. kcs. 1994-1998-ben születettek
A Diákolimpián a 9 és 18 éves kor közötti iskolások állnak rajthoz. A versenyszámok a banked slalom lesz, ahol döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán mérik össze tudásukat a fiatalok, illetve az olimpiai versenyszámként elfogadott slopestyle, ahol pedig a freestyle versenyzők az ugratókkal és csúszóelemekkel tarkí­tott pályán bizonyí­thatnak.

A hat legtehetségesebb induló egy osztrák hosszúhétvégét nyer, ahol edző felügyelete mellett fejlesztheti tovább tudását.

A nevezési dí­j: 2.500Ft, amely tartalmazza az 1 napos sí­bérlet árát.
A Szövetség igény szerint Budapestről szervezett buszt is biztosí­t oda-vissza, amelynek költsége 1000Ft/fő
Program:

9.30 óra Megnyitó
10.00 – 12.30 óra Edzés
13.00 – 15.00 óra Verseny
15.30 óra Eredményhirdetés
A versenyen részt vehet:
Az alap- és középfokú oktatási intézmények azon tanulói, akik 2013/2014. tanév kezdetéig beiratkoztak egy magyar oktatási intézménybe és a verseny időpontjában az iskola tanulói.
Minden induló a saját felelősségére nevezhet. A versenyszervezőség a versenyen előforduló bármiféle balesetért felellőséget nem vállal. A bukósisak használata kötelező, amelyet a rendezvényen korlátozott számban tudnak biztosí­tani a szervezők

Támogatók: OTP Junior, Opel Magyarország, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Diáksport Szövetség, Sí­park Mátraszentistván

Versenyszervező: Magyar Snowboard Szövetség, Make Some NOiSE

Megosztom