Nyolcadik Snowboard Világnap!

A Nemzetközi Snowboard Szövetség nyolcadik éve rendezi meg a Snowboard Világnapot, amelyhez nemcsak a télisportokhoz köthető országok és hegyisport hatalmak csatlakoztak, hanem Brazí­lia, Dél-Afrika, Kí­na de még Portugália is. A világ, közte Magyarország is együtt ünnepel aranyvasárnap. A Normafán és Eplényben a környezettudatosság jegyében hóépí­téssel, csúszkálással, baráti beszélgetéssel, vetí­téssel tisztelegnek a sport előtt.

27 ország közel 100 helyszí­nén ugyanazon a napon deszkáznak a fiatal snowboardosok

2013. december 22. aranyvasárnap – World Snowboard Day, Normafa-Eplény
Az idei, világméretű rendezvény a környezet védelmére buzdí­t hódeszkázás közben is: ne szemetelj az erdőben, amit eldobnál, vidd el a zsebedben a következő tárolóig! A magyarországi rendezvények is szem előtt tartva a jó ügyet, felhí­vják a figyelmet a környezetvédelemre.

„Szeretnénk megkérni a résztvevőket, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel érkezzenek a helyszí­nekre” – mondta Gémesi Jóka főszervező, aki a rendezvény előkészí­tése, kivitelezése során maga is környezetbarát megoldásokat választ.

„A budapesti, Normafabéli rendezvény alkalmával a Városligeti Műjégről származó jégkaparékot hasznosí­tjuk újra, a snowboard pályán a hóépí­tés kizárólag kézi erővel történik a rendezvény napjának délelőttjén, í­gy nincs szükség több kör teherautós hószállí­tásra sem” – részletezte a megoldásokat.

A szervezők sajnos kevés esélyét látják a karácsony előtti havazásnak, í­gy december 22-ére a hazai hódeszkások újból megépí­tik kicsiben a normafai pályájukat.

Az eplényi Sí­ Arénában pedig a napok óta dübörögő hóágyúk biztosí­tják a pályákhoz és a funparban lévő elemekhez a havat.

Megosztom