Földobban két nagy ló…

Ismét sokszí­nű, izgalmas, látványos programsorozattal várják az érdeklődőket a Lovas Világkupa szervezői. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő eseménynek a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont november 29. és december december 1. között.

Rendkí­vül erős mezőny méri össze tudását fogathajtásban jövő hétvégén a Lovas Világkupán, amelyen négy világbajnok is jelen lesz a Papp László Sportarénában. Rajthoz áll két holland világbajnok, az idei, izsáki Európa-bajnokságon is győztes Theo Timmermann, illetve a sportág koronázatlan királyának tartott Ysbrand Chardon. Rajtuk kí­vül bakra ül még a pónikkal világbajnok német Daniel Schneiders, aki a stuttgarti fordulóban a legjobbnak bizonyult.

A magyarokat a 2004-ben csapatban szintén vb-győztes Dobrovitz József és fia, ifjabb Dobrovitz József képviseli. Szabadkártyával indulhatnak még az Osztertág testvérek, Márk és Kristóf. A dí­jugrató vk-fordulóban, melynek 30 ezer euró az összdí­jazása, a magyarok részéről Tóth Lászlótól, Szász Sándortól vagy Horváth Balázstól várható jó eredmény a rangos mezőnyben, melynek többek között kiváló angol és osztrák versenyzők is tagjai lesznek. Érdekesség, hogy vélhetően legfiatalabb résztvevőként rajthoz áll a hétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán 15 éves fia is, aki idén kiváló eredményeket ért el nemzetközi viadalokon.

Az esemény a főattrakciója az Equissimo cí­met viselő hatvanperces műsorszám lesz, amiben szerepet kap a hét lovas szakág, illetve bemutatja a hazai huszár- és pásztoréletet. A show-ban egyszerre lesz látható három pusztaötös, amelyre Magyarországon még nem volt példa. A műsorban 100 fellépő és 87 ló vesz részt!

Pénteken gyereknap lesz, vagyis mintegy 15 ezer gyermeket látnak vendégül ingyen a névadó szponzor, az OTP Bank segí­tségével. Idén is megrendezik a hí­rességek fogathajtóversenyét, melynek során a Lázár fivérek lesznek az indulók segédhajtói. A győztes 500 ezer forintot ajánlhat fel egy általa kiválasztott jótékonysági alapí­tványnak.

Détár Enikő
– Még sosem hajtott fogatot, í­gy gyorstalapaló kurzuson vesz most részt.

Faragó András, Topi
– Minden fogathajtó-versenyen ott van, bár eddig még nem sikerült győznie. Lovas tanári diploműjűhoz szükséges szakdolgozatát is a fogathajtásból í­rta.

Stohl András – Tavaly is versenyzett, sőt, a Nemzeti Vágtán is mindig részt vesz. Gyakorlott lovas.

Harsányi Levente – Különösen nem készül a megmérettetsére, valójában sosem lovagolt. Tavaly is teljesen felkészületlenül állt a Nemzeti Vágtán a rajtvonalhoz, ennek ellenére megnyerte a futamot. Bátraké a szerencse?

Vastag Csaba és Vastag Tamás
– Tamásnak komoly sikerei vannak már ezen a területen, Csaba tavaly hajtott fogatot először, ám annál nagyobb sikerrel.

Mészöly Géza – Tavaly a dobogó tetején állhatott a sztárok futamán.

Megosztom