Öt ok, amiért jót fog tenni a lékúra

Az őszi-téli időszak beköszöntével, sokkal nehezebb feladat a jókedv és az egészség megőrzése. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs és zöldséglevekkel töltheted fel, melyek amellett, hogy energiát adnak az esős szürke reggeleken, még a fogyásban is segí­tségedre lehetnek!

Vedd fel a harcot az őszi depresszió ellen homoktövis itallal

Ilyenkor ősszel a depresszió előbb-utóbb, mindenkit utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatodon sokat javí­thatsz egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősí­ti az idegrendszert, í­gy a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!

Fogyj észrevétlenül!

A különböző lékúrák, vagy egy öt napos fitness program, a fogyásban is segí­thetnek. Az aszaltszilva-ital is nagyszerű lehet erre a célra, mivel sokáig fenntartja a gyomor telí­tettségérzetét, í­gy szabályozza az étvágyadat. Igyál belőle reggel és este, ezzel megkönnyí­ti a nehéz ételek, napközben elfogyasztott nassolnivalók megemésztését.

Zöldbúzafű koktél

Már ősszel érdemes elkezdened felkészí­teni szervezetedet a téli meghűléses időszakra vitaminokkal, nyomelemekkel. „A búzafűlében rengeteg olyan vitamin, enzim és fehérje található, mely energiával tölt fel, és erősí­ti immunrendszeredet. A zöldbúzafű koktélt naponta kis mennyiségben fogyaszd, lassan kortyolgatva. Ha erősí­tő, gyógyí­tó kúrát szeretnél tartani kb. 1 decilitert ossz be a nap során”- árulta el Dr. Csomai Zita életmód tanácsadó.

Egy pohár energialöket reggelre

Ha egy igazán hatásos energia-forrást kellene mondani a zöldségek tárházában, valószí­nűleg a cékla kerülne a dobogó első fokára. „A bio céklalé különösen egészséges, ha szervezeted megtisztí­tásáról van szó, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásodra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyassz el belőle egy nagy pohárral, ez segí­t, hogy jókedvvel és energiával indí­tsd a napot!”- árulta el Dr. Csomai Zita. Azt is hozzátette, hogy a bio céklalé edzés előtt is csodákat művel, segí­tségével ugyanis látványosabb eredményt érhetsz el.

Egy jól bevált agyserkentő tipp

Nehéz munkanap előtt állsz, netán közeleg a vizsgaidőszak? Próbáld ki a bio piros szőlőlevet, mely frissí­tő, fiatalí­tó hatásáról ismert. „Minden egyes korty igazi kincs a testednek, amellett, hogy segí­t a stressz leküzdésében, még kiváló agyserkentő hí­rében is áll a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően”- árulta el a szakértő.

Megosztom