És te milyen konyhatündér vagy?

Ha van kedvem és időm, szí­vesen állok a tűzhely mellé, ám mégsem tartom magam konyhatündérnek.

A férjem és a két fiam szereti a főztömet, de azért megvannak a liblingek, nem kerülhet bármi a tányérjukra. A kisebbik kedvence a paprikás csirke, a nagy él-hal a sült húsért, a legnagyobb pedig mindig azt mondja, hogy olyan borsófőzeléket sehol sem tud enni, amilyet én készí­tek.

Volt, amit az anyukámtól tanultam, és van amolyan hagyományos szakácskönyvem is, de gyakran az internetről lesem ki a receptet. íltalában azon a recepten akad meg a szemem, amihez nem kell sokféle alapanyag, és amelyeket ráadásul könnyen be is tudok szerezni. Az egzotikus különlegességektől megijedek, úgyis elrontanám, gondolom, és valószí­nűleg az én kis konzervatí­v gyerekeim sem ennék meg. Szeretem, ha a recept lépésről lépésre, logikusan í­rja le a teendőket, és nem kell ugrálnom össze-vissza a különböző munkafolyamatok között. Ha hagy időt mindenre, és nem „stresszel” olyan mondatokkal, hogy például nagyon gyorsan vegyük le a tűzről, mert különben odaég. Jó, ha nem kell közben tucatnyi edényt használni (kevesebbet kell majd mosogatni), nem kell a sütés előtt órákra a hűtőbe tenni (éhen hal a család, mire elkészül), és egyszerre hatalmas adag készí­thető (marad vacsorára és másnapra is).

Azt hiszem, sokan lepipálnak engem a konyhában…Ezt én egyáltalán nem bánom, sőt, most meg is mutathatod nekem tudományodat!


November 10-ig vedd sorra receptjeidet, bolondí­ts meg egy régi kedvencet vagy éppen alkoss vadonatújat, főzd vagy süsd meg, fotózd le, töltsd fel a www.okoskonyha.hu oldalra. Annál sikeresebb leszel, minél részletesebben mutatod be a család kedvencét, és ha az elkészí­téshez vagy a tálaláshoz még hasznos tippeket is adsz, akkor az is növeli az esélyedet a fődí­jra. A tuti befutó pedig az lesz, aki mindezek mellett í­zléses, finom és MAGGI terméket is tartalmazó ételt oszt meg a receptversenyben. Kattints, játssz, és nyerj hetente MAGGI ajándékokat, vagy vidd haza a Pure Essentials Collection ételpárolót, az Avance Collection konyhai robotgép készletet, vagy az első dí­jat, a 350 000 forint értékű IKEA utalványt!

Megosztom