Éljen sokáig búzafűvel!

A búzafű kipréselt levét sok esetben „zöld vérnek” is hí­vják, annyi értékes hatóanyagot tartalmaz. Az egyik leghatásosabb méregtelení­tő élelmiszer.

A búzafűlé jótékony hatásai:
• erősí­ti az immunrendszert,
• sejtszintű méregtelení­tést tesz lehetővé,
• gyulladáscsökkentő hatású,
• csökkenti az édesség utáni vágyat,
• nyugtató hatással van az idegrendszerre,
• javí­tja a látást,
• a vörös vérsejtek oxigénnel való ellátásában is nagy szerepe van, ami a szervezetünk optimális működéséhez igen szükséges.
• A búzafűlé lúgosí­tó hatású,
• gátolja a rákos sejtek elszaporodását,
• gátolja a káros baktériumok szaporodását,
• magas vérnyomás csökkentésére ideális,
• és elősegí­ti a vérkeringést,
• a szervezetbe jutó ólom, kadmium, higany, alumí­nium, réz és más mérgező fémeket kimossa a szervezetből.
• megelőzhető vele a cukorbetegség,
• egyensúlyban tartja a vércukor szintet,
• egyensúlyban tartja a májműködést,
• Akár a fogyásban is segí­t,
• elősegí­ti a sebgyógyulást,
• enyhí­ti a székrekedést,
• kezeli a különböző vér problémákat, mint például a vérszegénységet,
• őszülés esetén a fejbőrbe dörzsölve megakadályozza az őszülést.
A benne található enzimek beindí­tják a szervezet öngyógyí­tó, öntisztí­tó folyamatát, helyre állí­tják az anyagcserét. Alkalmas betegségek megelőzésére, és az immunrendszer erősí­tésére. A rákos sejtek elszaporodását meggátolja. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és a gyulladásos megbetegedéseket, klorofilltartalma javí­tja a sejtek oxigénellátását, egyben antibakteriális hatású is.

A búzafűlét préselés után szabad fogyasztani, mivel a cellulózrostokat tartalmazó növény az emberi gyomor számára emészthetetlen. A préselés során kinyerjük az értékes komponenseket, í­gy a kiemelkedően magas vitaminokat tartalmazó búzafűlé már fogyasztásra alkalmas. A búzafűlé az oxigénnel nagyon gyorsan reakcióba lép, í­gy gyorsfagyasztással lehet a folyamatot megállí­tani és hatóanyagait megőrizni.

Egy adag búzafűlé vitamin- és ásványianyag-tartalma akár 2,5 kg elfogyasztott zöldségével egyenértékű, 92 olyan ásványi anyagot tartalmaz, mely a szervezet számára szükséges, emellett fehérjetartalma magasabb, mint bármely más élelmiszerforrásnak. A búzafűben több, mint 30 féle enzim található, melyet a Vitalgrass a technológiai feldolgozás során megőriz.
A búzafűlé 70% klorofillt tartalmaz, ez a molekula gyakorlatilag megegyezik a hemoglobinnal, ami a vörösvértestekhez szállí­tja az oxigént.


Hatóanyagok, vitaminok, enzimek

A búzafűlé egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, mely egy rendkí­vül érzékeny vegyület: külső körülmények hatására (levegő, fény) veszí­t erejéből.

A préselt búzafűlé A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B10, B12, B17 és E, F, K vitaminokat is tartalmaz. Az egészséges szervezet anyagcseréjéhez elengedhetetlenek a vitaminok, mivel segí­tik a sejtek regenerációs folyamatait és a sejtek számára elérhetővé teszik a táplálékból felvett szénhidrátokat, fehérjéket.

A búzafűlé C-vitaminban gazdag forrás, í­gy hozzájárul a bőr, í­zületek, izmok, szemek épségének megóvásában, emellett határozott antioxidáló hatással rendelkezik van.
A-vitaminban is gazdag, nagyobb mennyiségben tartalmazza, mint a gyümölcsök és bizonyos zöldségek. Az A-vitamin tartalmaz A-provitamint (karotin), ami a belekben fejti ki jótékony hatását. Az A-vitamin fontos a rák megelőzésben, a sejtek növekedésében és normális nemi működést biztosí­t.

A B-vitaminok komplex tárháza található a búzafűlében (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B10, B12, B17), melyek a szénhidrátok energiává alakí­tásáért felelősek, erősí­tik az idegrendszert, a mellékveséket, emésztőszerveket, emellett a stressz kezelésében jótékony hatást fejtenek ki. A B17 vitamin segí­tséget nyújthat a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában.

Az E-vitamin erős antioxidáns, mely védelmet nyújthat a daganatos megbetegedésekkel szemben, és erősí­ti a szí­vet, az érrendszert. Sok betegség megelőzésében játszik fontos szerepet. A K-vitamin a véralvadást segí­tő vitamin, felelős az egészséges, erős csontokért és fogakért.

A búzafűlé az összes ismert ásványt tartalmazza. A sejtek felépí­téshez szinte valamennyi tápanyagra szükség van, í­gy a búzafűlé ideális tápanyag a szervezetnek.

Az enzimek vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadí­tanak fel a táplálékból, ami a szervezet zavartalan működéséhez szükséges. Enzimek nélkül képtelenek lennénk az ételeket megemészteni, ráadásul az öregedés során az emésztés hatásfoka is csökken. A búzafűlében található enzimek, antioxidánsok a vért tisztí­tják, a sejtekben tárolt mérgeket semlegesí­tik.

Fogyasztása
A gyorsfagyasztott búzafűlét tartalmazó kockák egy pohárba ví­z hozzáadásával fogyaszthatók. Aki nem tudja megszokni a búzafű édes í­zét, az fogyaszthatja ví­z helyett í­zesí­tett ásványví­zzel vagy teával is.

A gyorsfagyasztott búzafűlé kockákat reggel, éhgyomorra a leghatásosabb fogyasztani. A legnagyobb hatékonyságát akkor fejti ki, ha utána 30 percig nem fogyasztunk ételt, italt.
A javasolt adag kezdetben napi 12-15 ml, később 30-45 ml-re is emelhető. Több nyugati országban az ajánlott normál fogyasztás napi 30 ml, azonban először hozzá kell a szervezetünknek szokni ehhez a vitaminbombához.

A folyamatos bőséges ví­zfogyasztás nagy fontosságú, hogy a méreganyagok kimosódjanak a szervezetből és ne szí­vódjanak újra fel.
A fogyasztás bármikor abbahagyható. A búzafűlének ismert mellékhatásai nincsenek, í­gy akár folyamatosan is szedhető.

Tárolása
A gyorsfagyasztott búzafűlét sokkoló gyorsfagyasztással, -80°C-on tartósí­tjuk.
Tárolás: -10°C alatt, mélyhűtőben!

Figyelem:
• Kiolvadás után visszafagyasztani TILOS!
• A leí­rás nem helyettesí­ti a szakemberrel, orvossal történő konzultációt. Kérjük fogyasztá- sa előtt, kérje ki orvosa véleményét.
• A folyamatos bőséges ví­zfogyasztás nagy fontosságú, hogy a méreganyagok kimosódja- nak a szervezetből és ne szí­vódjanak újra fel.
• A méregtelení­tés jelei lehetnek a sötétebb vizelet, hí­gabb széklet, fáradékonyság, melyek jelzik a méregtelení­tési folyamat beindulását.
• A gyártási dátumtól számí­tott 6 hónapon túl ne fogyassza!

Megosztom