Ví­zben oldott gyógyerő

A Héví­zi Tófürdő egész évben lenyűgözi az odaérkezőt. A simogató meleg ví­z, a fák által körbeölelt, sűrű párában úszó hatalmas ví­zfelület, a felszí­nen ringatózó tündérrózsák a lelki kikapcsolódást segí­tik. A gyógyí­tásban és az egészség megőrzésében pedig a ví­z mellett kiemelt szerepet kapnak a különféle gyógykezelések és wellness-szolgáltatások.

A tó vizének különlegessége a gyógyhatásában rejlik. A benne lévő különböző ásványi anyagok (pl. kén, kalcium, magnézium, hidrogén-karbonát, radon), valamint a meder alját borí­tó – gyógyhatású szerves anyagokban gazdag – vastag iszapréteg számos egészségi problémára nyújt enyhülést.


Combig a gyógyiszapban

A gyógyví­z fertőtlení­tő hatású, gyulladáscsökkentő, fürdőzés után a bőr bársonyos és puha lesz. A gyógyiszap csillapí­tja a fájdalmat, enyhülést nyújt a reumatikus, nőgyógyászati panaszokra, serkenti az anyagcserét, megnyugtatja az idegrendszert.

A ví­z hőmérséklete ősszel és télen sem csökken 22 Celsius-fok alá, a tó fenekén lévő forrásokból másodpercenként 410 liter meleg és hideg ví­z tör fel, í­gy három nap alatt teljesen lecserélődik a tó vize.

A felszí­n az év több napján is vastag párafelhőbe burkolózik, amely nemcsak sejtelmes és nyugtató hangulatot kölcsönöz a különös természeti képződménynek, hanem megakadályozza, hogy a ví­z túlságosan lehűljön. A szélcsend, a pormentesség és a ví­z melegének megőrzésében fontos szerepet játszik a tavat körbeölelő véderdő is.

A tó átlagos mélysége 1,5-2 méter, í­gy ahol nem lep el bennünket a ví­z, akár combközépig is befúrhatjuk magunkat a gyógyí­tó erejű iszapba. A kicsiket a fürdő területén gyermekmedence és játszótér, valamint gyermektársalgó várja, í­gy a kisgyermekes szülőknek sem kell lemondaniuk a Héví­zi-tó gyógyí­tó erejéről.

Festetics fürdőház – vezető a medical wellness területén
A 2009-ben átadott komplexumban számos gyógy- és wellnesskezelés várja a látogatókat. Például:

  • iszappakolás
  • súlyfürdő
  • ví­zsugármasszázs
  • szauna, gőzfürdő
  • sóbarlang
  • jégfürdő
  • szépészeti kezelések

 

Mi a súlyfürdő?

A pácienst nyak- vagy hónalj-alátámasztással felfüggesztve lógatják a gyógyví­zbe, a derekára vagy bokájára erősí­tett súlyokkal (vagy anélkül), széthúzva ezzel egymástól a csigolyákat. Az eljárással oldhatók bizonyos izomgörcsök, enyhí­thetők a gyulladásos folyamatok, lazí­tható a csigolyaí­zületek merevsége.

 

Elegancia a tóparton

A Hotel Spa Héví­z az egyetlen szálloda a városban, amely a tó parkjában található. A három-, illetve négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó hotel vendégei a szállodai tartózkodásuk során mindennap igénybe vehetik a Tófürdőt, de aki a szállodában szeretne terápiás vagy wellness-kezelésen részt venni, arra is van lehetőség.

Sőt, gyógyvizes medence, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, kozmetika is található az épületben. A testi felüdülés után pedig következhet az ebéd vagy a vacsora, a hotel éttermében a magyaros í­zek mellett a nemzetközi konyha ételeiből is válogathatunk.

Megosztom