RAgadj Ecsetet!

A Magyar Reumabetegek Egyesülete augusztus 31-én, szombaton útjára indí­tja a RAgadj Ecsetet! cí­mű országjáró kampányát. A betegek szeptemberben nyolc városban festik meg egy rekordméretű képeslap darabjait, amelyet a kampány végén összeállí­tanak és valóban postára is adnak. Az első részlet most szombaton, a Budapesten a Millenárison készül el.

A kampány szeretné a közös művészeti alkotás élményével közelebb hozni egymáshoz a reumatoid artritisszel (RA), vagyis sokí­zületi gyulladással kezelt betegeket, orvosaikat, a támogató nővéreket és minden érintettet vagy érdeklődőt.

A kezdeményezés célja továbbá, hogy a magyar társadalom reálisabb képet kapjon a betegségről, melyben ma Magyarországon mintegy 80-90 ezren szenvednek. A reumatoid artritisz a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formája, amely gyermekeket, fiatalokat és időseket is érint.

Szombaton, augusztus 31-én kezdődik a Guinness-rekord kí­sérlet a Millenárison. Ennek keretein belül a reumatoid artritiszben szenvedő betegek nyolc városban festik meg egy rekordméretű, 60 négyzetméteres képeslap darabjait. A kampány végén a közösség által megfestett képeslapot a Guinness-rekord hitelesí­ti, melyhez hozzátartozik, hogy valóban postán is kell feladni. Az első részlet most szombaton, a Millenárison készül el.

Az alkotók között a helyszí­nen lesz Róth Anikó, képzőművész-grafikus a gigantikus képeslap tervezője, valamint Hien énekesnő, Oszter Alexandra szí­nésznő és Szabó Győző szí­nművész is, akik szakértő szemekkel és kezekkel támogatják majd a programon résztvevőket. A szervezők minden érdeklődőt várnak, akik akár csak egy ecsetvonással, jelképesen csatlakozni szeretnének a reumatoid artritiszes betegek Guinness-rekord kí­sérletéhez.

Helyszí­n: Millenáris, Teátrum
Időpont: 2013. augusztus 31. (szombat) 14.00-15.00

 

Megosztom