Egzotikus kavalkád Madeira szigetén

Ha olyan meleg helyre menne, ahol lehet festegetni, lehet fürdeni, ami kényelmes és virágos, megtalálta a tökéletes célpontot. így volt ez 1950-ben is. Mert pontosan ez volt a kí­vánsága Winston Churchillnek, aki 75 évesen stroke-ból lábadozva választotta a szigetet.

Madeira vulkanikus vidékén termékeny völgyek és drámai csúcsok váltakoznak. Kertjei világhí­rűek, egzotikus virágok gyönyörű kavalkádjával. Van itt orchidea, flamingóvirág, papagájvirág ezerszám.

Ez a sziget nem tipikus fürdőparadicsom, fehér homokos strandja nincs, de van fekete homokos: Ribeira Brava strandja, a nagy hullámoktól védett öbölben, ahol a ví­z meleg és kellemes, és külön medencét is kialakí­tottak a gyerekeknek. Ahogyan Machicóban is, a felnőtteket pedig a kavicsos-homokos strandon számos sportolási lehetőség várja.

A legérdekesebb fürdőhely Porto Monizban található: a vulkanikus lávakövek alkotta természetes medencékben megmártózni varázslatos élmény. S a legmodernebb, kék zászlós, mesterséges strand is népszerű: Funchalban a Lido, amelynek medencéit tengerví­zzel töltik fel mindennap.

Túrázási lehetőség számtalan akad, fel a magasba, az 1800 méteres csúcsokig, vagy el a zsúpfedeles házak mellett, a lenyűgöző növényvilág között a pisztrángfarmig.

Megosztom