40 hí­vással a teli iskolatáskáért

Néhány hét múlva becsöngetnek, de a beiskolázás öröme mellett ez nagy anyagi terhet is jelent sok család számára. Több tí­zezer forintba is kerülhet a tanévkezdés, és akkor még csak egy iskolás kisdiákról beszélünk a családban. A nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak megkönnyí­thetjük a tanévkezdést, ha hí­vjuk a 1353-as telefonszámot.

A hipermarketek olcsó kí­nálata és a legszuperebb minőségi termékek közt széles skálán mozognak az árak. ím számos olyan család van, akiknek nincs lehetőségük válogatni a tanszerek sközött, hiszen még a legegyszerűbb eszközök megvásárlása is hatalmas teher a szülőknek.

í“riási különbségek lehetnek az iskolakezdéshez szükséges eszközök között. 12 darabos ceruzakészlet kapható már 600 forintért, de 2800 forintért is. Ugyanolyan szí­neket tartalmazó ví­zfesték készletet is árulnak 800 forintért, de 3500-ért is van. Iskolatáskát ugyan már 3999 forintért is lehet kapni, de szakemberek szerint érdemes egyszer többet áldozni egy táskára, mert az időtállóbb. Az elsősök komplett felszerelésébe a füzeten, ceruzán, festéken kí­vül még rengeteg apróságra van szükség (dobókocka, számolópálcika, betűtartó mappa, ecsetek, hegyező stb.). Ezeknél szintén több ezer forint különbség van, dizájntól és márkától függően.

Az alap tankönyvcsomag iskolától függően egy elsősnek 6700 forinttól 12 ezer forintig mozog, és ezen felül szükség van tornazsákra, tornaruhára, benti cipőre, iskolatáskára és egyéb kellékekre.

A márkás, pónilovas füzetnek vagy a menő futballklubos tolltartóknak bizony nehéz ellenállni, í­gy a költséghatékonyság érdekében hasznos lehet a szülknek egyedül lebonyolí­tani a bevásárlást. Ha í­gy cselekszünk, és mindenből a legolcsóbbat vesszük, akkor is legalább 30 ezer forintot adunk ki. Minden harmadik gyerek szüleinek nemhogy megterhelő, hanem lehetetlen ezt az összeget évente kifizetni, ráadásul sok esetben nem egy iskoláskorú gyerek van a családban.

Elsősorban ezeken a családokon szeretne segí­teni idén is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, azzal a céllal, hogy 1000 iskolatáskát töltsenek meg tanszercsomaggal, ceruzákkal, füzetekkel és a szükséges kiegészí­tőkkel. A 1353-as adományvonal hí­vásával mindenki hozzájárulhat az iskolakezdéshez, és 40 hí­vás ára már elegendő egy táska megtöltéséhez.

Megosztom