2020.02.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Együtt könnyebb

Legyen szó akár halálról, akár nehezen feldolgozható válásról, nem kell egyedül megbirkóznunk a fájdalommal.

2013.08.05  16:45   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Legyen szó akár halálról, akár nehezen feldolgozható válásról, nem kell egyedül megbirkóznunk a fájdalommal. Önkéntes, ingyenes, világnézetileg semleges szakemberek olyan gyászcsoportokat vezetnek, amelyek emberek százainak segítenek - elsősorban közös beszélgetésekkel - feldolgozni a szeretett személy elvesztését.
Ilona hosszú hónapokon át ápolta súlyosan beteg férjét. A halálos kórt jóval korábban diagnosztizálták, így - racionálisan szemlélve a dolgot - volt idő felkészülni a legrosszabbra. Egy tél végi napon a tragédia végül bekövetkezett. Ilona, aki mindig tudta, hogyan tovább, azt gondolta, ezúttal is túlteszi magát valahogy a történteken, megbirkózik majd társa elvesztésével. Hiába azonban legendás határozottsága, olyan csillapíthatatlan fájdalom és kegyetlen űr érzése kerítette hatalmába, amelyből úgy érezte, nincs kiút.

A rokonok eleinte sűrűn hívták, sőt gyakran meg is látogatták. Látványosan kerülték azonban a halál témáját, a férjéről nem ejtettek szót sohasem. Ám Ilona a lelke mélyén nagyon szerette volna, ha beszélhet végre valakivel a dologról, helyre teheti azt magában, feldolgozhatja valahogyan a tragédiát.
Egy helyi újságban talált egy díjtalan önsegítő csoportot, ahol néhány...

kepA cikk további részét a Családi Lap 2013/8 számában olvashatják.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás